Ξεκινά η μεγαλύτερη αναζήτηση που έγινε ποτέ για το τέρας του Λοχ Νες

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας εδώ και πολλούς αιώνες. Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως το τέρας του Λοχ Νες αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μύθους παγκοσμίως, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η θρυλική Νέσι, δεν υπάρχει.

Γι’ αυτό και σύντομα, πρόκειται να διεξαχθεί η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων 50 ετών για το τέρας του Λοχ Νες, με drones που θα φέρουν ειδικές κάμερες να σκανάρουν την περιοχή για να εντοπίσουν τη θρυλική Νέσι.

Όπως αναφέρει το BBC, θα είναι εξοπλισμένα με κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας και ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ασυνήθιστων υποβρύχιων ήχων. Η έρευνα πρόκειται να διεξαχθεί στις 26 και 27 Αυγούστου, ενώ θα συνδράμει και η εθελοντική ερευνητική ομάδα που ονομάζεται Loch Ness Exploration.

Σημειώνεται, ότι το 2003, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC χρηματοδότησε μια έρευνα στη λίμνη χρησιμοποιώντας 600 δέσμες σόναρ και δορυφορική παρακολούθηση. Η έρευνα είχε επαρκή ανάλυση για να εντοπίσει μια μικρή σημαδούρα.

Ωστόσο, δε βρέθηκε κανένα ίχνος από ζώο σημαντικού μεγέθους και, παρά τις αναφερόμενες ελπίδες τους, οι εμπλεκόμενοι επιστήμονες παραδέχθηκαν ότι αυτό απέδειξε ότι το τέρας του Λοχ Νες ήταν μύθος. Το ντοκιμαντέρ Searching for the Loch Ness Monster μεταδόθηκε στο BBC One.

Πώς γεννήθηκε ο μύθος για το τέρας του Λοχ Νες

Η Νέσι θεωρείται πως είναι ένα κρυπτίδιο μυθικό πλάσμα που μοιάζει με δεινόσαυρο και ζει στη λίμνη Νες της βόρειας Σκωτίας.

Οι πρώτες αναφορές για το θρυλικό τέρας, έρχονται από τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με τον θρύλο, τον Αύγουστο του 566, ο Άγιος Κολούμπα υποστήριξε ότι είδε ένα τέρας να βγάζει το κεφάλι του από το νερό. Συγκεκριμένα, Ο Ιρλανδός άγιος έδωσε εντολή σε έναν από τους μοναχούς του να κολυμπήσει στη λίμνη για να φέρει μια βάρκα. Σύμφωνα με τον θρύλο, ενώ ο μοναχός βρισκόταν στη μέση της λίμνης, εμφανίστηκε ένα τέρας και κατευθύνθηκε προς αυτόν. Ο Κολούμπα διέταξε το τέρας να μην προχωρήσει περισσότερο, να μην αγγίξει τον μοναχό και να επιστρέψει στο σκοτάδι του βυθού του. Και το τέρας το έκανε!

Η φήμη της Νεσι εκτοξεύτηκε κυρίως τον 20 αιώνα καθώς οι αναφορές πως είδαν το μυθικό τέρας στη λίμνη όλο και αυξάνονταν, ενώ ακολουθούσαν και “πειστήρια” με φωτογραφίες. Μάλιστα, το 1933 εμφανίστηκε η πρώτη φωτογραφία της οποίας ο κάτοχος ισχυριζόταν ότι ήταν του τέρατος. Ένας χειρουργός από το Λονδίνο το φωτογράφισε και η εικόνα έδειχνε έναν μακρύ λαιμό που εκτείνεται από ένα χοντρό σώμα. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην «Daily Mail», και προκάλεσε αίσθηση. Σύντομα, όμως αποδείχτηκε ότι η φωτογραφία ήταν απλά μια περίτεχνη φάρσα.

Σε λίγες ημέρες από τώρα, θα γνωρίζουμε – θέλουμε να πιστεύουμε – αν πράγματι υπάρχει ή όχι το διάσημο τέρας του Λοχ Νες.

Διαβάστε επίσης

Share: