Κατερίνα Γιατζόγλου: «H ζωή δεν έχει όπισθεν»

Είναι άλλη µια µέρα δύσκολη! «Ό,τι να’ ναι…» Test drive ζωής και επιβίωσης. Ξέρω ότι µε νιώθετε απόλυτα. Αλλά είμαι πεισματάρα και ελαφρώς μουλάρι  και κάνω υπέρβαση αντοχής και υποµονής όπως κι εσείς… ελπίζω. 

Το µόττο µου; Η ζωή είναι µονόδροµος. 
Είναι σαν τη μοτοσυκλέτα, δεν έχει όπισθεν! 
Αυτό που θα σας διηγηθώ τώρα, είναι πραγµατικό περιστατικό. Είµαι στο γραφείο, στην εµπόλεµη ζώνη και παλεύω µε τα θηρία και τα φαντάσµατα. 

Την προηγούµενη  μέρα, έχω κάνει γενικές εξετάσεις και περιµένω τα αποτελέσµατα… που σηµαίνει, το νευρικό µου σύστηµα «κρασάρει». Γράφω, όταν µε διακόπτει ο ήχος του κινητού µου «Ναι γιατρέ, εσείς; Πώς είναι οι εξετάσεις µου, οι δείκτες;» «Κατερίνα να ρωτήσω κάτι;» µου λέει ο γιατρός. «Ωχ!» σκέφτοµαι. «Παίρνεις κάτι;» «Χρόνια σκέφτοµαι να πάρω ναρκωτικά, αλλά όλο το αναβάλλω..». Ο γιατρός µου γελάει και µου απαντάει «Οι εξετάσεις είναι τόσο τέλειες και οι δείκτες είναι µιας εφήβου, γι’ αυτό ρώτησα… Είναι σπάνιο, δεν το έχω ξαναδεί..». «Γιατρέ, θέλετε να µε παίρνετε µέρα παρά µέρα και να µου λέτε ακριβώς το ίδιο;” Και σκάμε  στα γέλια. 

Το µυστικό µου;
 Να ‘χεις απόλυτη ησυχία µέσα σου… Eίναι σχεδόν ακατόρθωτο, αλλά το’ χω κάνει, άρα γίνεται.Είναι το αναγκαίο καθημερινό στοίχημα που πρέπει να κερδίσω. Για μένα η ησυχία μέσα μου, είναι  καθαρά θέμα επιβίωσης. 
Με µια ζωή που µου κλήρωνε συνέχεια, εισιτήριο στην κόλαση χωρίς επιστροφή, η εσωτερική ησυχία είναι λυτρωτική και απαραίτητη. 

 Δεν παριστάνω τον ήρωα, απλά θέλω να σε πείσω ότι όλη η δύναμη, η αστείρευτη και η τεράστια υπάρχει µέσα µας. 
 Αυτή είναι το κλειδί για όλα…

Απόσπασμα από το βιβλίο της Κατερίνας Γιατζόγλου “Η Τέχνη της χαράς” Εκδόσεις Λιβάνη 

Photo cover:pixabay.com/moonzig

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα