Έξυπνοι τρόποι για να ανακουφιστείτε από την ζέστη

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τη ζέστη πιο ανεκτή τη νύχτα.

Για να βρούμε την απαραίτητη ενέργεια και να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα της ημέρας, μια καλή ξεκούραση είναι απαραίτητη για το σώμα μας. Η έλλειψη του τελευταίου μπορεί να προκαλέσει κάποια μακροχρόνια ταλαιπωρία που μπορεί ωστόσο να αποφευχθεί με μερικούς απλούς χειρισμούς. Για να αποφύγετε, λοιπόν, να ξαπλώνετε στο κρεβάτι για ώρες στη ζέστη, αναρωτιέστε κάθε λεπτό αν θα καταλήξετε να κοιμάστε καλά, ακολουθούν μερικές λύσεις που μπορείτε να επισημάνετε:

– Επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα για το κρεβάτι σας όταν ο καιρός είναι ζεστός

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να εξετάσετε είναι να επιλέξετε ένα ύφασμα που ανέχεται τον ιδρώτα. Σκεφτείτε λοιπόν να κοιμάστε με υλικά όπως βαμβάκι ή λινό.

– Το κόλπο του βρεγμένου σεντονιού για να δροσιστείτε στον ζεστό καιρό

Η ιδέα της υγρασίας ενός φύλλου μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, αλλά μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αξίζει τον κόπο. Θα είστε πιο ψύχραιμοι και θα μπορείτε να κοιμηθείτε αρκετά σύντομα.

– Βάλτε τα κλινοσκεπάσματα στην κατάψυξη για να αποφύγετε τη ζέστη

Αυτό το κόλπο είναι εξίσου ασυνήθιστο με το προηγούμενο, αλλά παραμένει πολύ αποτελεσματικό και ταιριάζει στις συνθήκες που είναι εγγενείς στη ζέστη. Πιάστε τα σεντόνια, το κάλυμμα , την κουβέρτα, ακόμη και τις πιτζάμες σας και διπλώστε τα προσεκτικά για να τα βάλετε στην κατάψυξη σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ. Αφήστε αυτά τα αντικείμενα μέσα στη συσκευή για μερικές ώρες και μετά βγάλτε τα πριν πάτε για ύπνο.

Φορέστε τις πιτζάμες σας, στρώστε το κρεβάτι σας και θα μπορέσετε να αποκοιμηθείτε μέσα σε λίγα λεπτά . Η δροσιά θα πρέπει να μετριάσει γρήγορα το σώμα σας και να σας επιτρέψει να κοιμηθείτε αμέσως. Όπως λένε, για μεγάλες ασθένειες, μεγάλες θεραπείες!

Ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσετε για να διευκολύνετε τον ύπνο τις ζεστές νύχτες;

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε ένα κύμα καύσωνα τη νύχτα, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλά:

– Φροντίστε να εκκενώσετε τη θερμότητα έξω

Αν η ζέστη εκδηλώνεται και θέλετε να διατηρήσετε μια λογική θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας, κλείστε τα παράθυρα, τις κουρτίνες και τα στόρια για να μην μπει ο ζεστός αέρας.

– Αφήστε το αεράκι να μπει για να νικήσει τη ζέστη

Μόλις παρατηρήσετε ότι ο αέρας έξω είναι πιο δροσερός, ανοίξτε τις κουρτίνες, τα στόρια και τα παράθυρα. Μια απλή και επαρκής χειρονομία για να ανανεώσετε το δωμάτιο πριν πάτε για ύπνο. Εάν ζείτε σε ένα ήσυχο και ασφαλές μέρος, μπορείτε να αφήσετε ένα παράθυρο ανοιχτό ενώ κοιμάστε. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα αντανακλαστικά που πρέπει να υιοθετήσετε κάθε πρωί για να διατηρήσετε το σπίτι σας δροσερό όταν έχει πολύ ζέστη.

– Επιλέξτε ένα λιγότερο συμβατικό στρώμα για να καταπολεμήσετε τη ζέστη

Υπάρχουν στρώματα που μπορούν να τυλιχτούν λόγω του μικρού πάχους τους και τα οποία αποτελούν μέρος του παραδοσιακού τρόπου ύπνου στην Ιαπωνία. Αυτά τα κρεβάτια απέχουν πολύ από το να αποτελούν μέρος του γαλλικού τρόπου ζωής και ωστόσο μπορούν να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα σε περιόδους υψηλής ζέστης επειδή τοποθετούνται απευθείας στο έδαφος. Πράγματι, με τον ύπνο κοντά στο έδαφος, επωφελούμαστε περισσότερο από τη φρεσκάδα.

Οι εγγενείς προκλήσεις του ύπνου στη ζέστη είναι προφανώς λεγεώνες, αλλά ευτυχώς είναι δυνατό να κάνετε τις νύχτες σας να κοιμάστε πιο εύκολα με αυτές τις απλές μεθόδους.

Photo cover:pixabay.com/Pexels/bed

Διαβάστε επίσης:

Share: