5 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι ορίζονται από περισσότερα από ένα σκορ IQ. Τα 5 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι.

1. Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες

Οι πιο σοφοί ανάμεσά μας γνωρίζουν ένα πράγμα σίγουρα, ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος για τίποτα. Άλλωστε, ακριβώς όταν πιστεύουμε ότι είμαστε σίγουροι για κάτι, έρχονται νέα στοιχεία και αλλάζουν τα πάντα. Που μας φέρνει στο…

2. Είναι σε θέση να αλλάξουν γνώμη

Το να παραδεχτούμε ότι μπορεί να κάνουμε λάθος σε κάτι και να αλλάξουμε γνώμη δεν μας κάνει άγευστους. Μας κάνει έξυπνους. Προσκολληθείτε στις πεποιθήσεις ακόμα και αφού έχετε δει όλα τα στοιχεία για το αντίθετο; Αυτό είναι που μας κάνει ανόητους.

3. Οι έξυπνοι άνθρωποι αφήνουν νέο φως να λάμψει στις υποθέσεις τους

Οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι όχι μόνο είναι πρόθυμοι να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος και να αλλάξουν γνώμη όταν παρουσιάζονται στοιχεία, αλλά επιδιώκουν ενεργά να επαναξιολογήσουν τις υποθέσεις τους. Με άλλα λόγια, αναρωτιούνται συνεχώς: «Είμαι ακόμα πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να το σκεφτώ αυτό; »

4. Εκπαιδεύουν την καρδιά τους αλλά και το μυαλό τους

Όλη η εκπαίδευση στον κόσμο μπορεί να σε κάνει τεχνικά έξυπνο, ναι. Ξέρετε όμως τι είναι τεχνικά έξυπνο; Ενα ρομπότ. Ενας υπολογιστής. Ένα iPhone. Καλά, ακόμα και μια καφετιέρα! Ούτε κανένα από αυτά τα πράγματα δεν έχει καρδιά. Αν θέλετε να είστε ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος, πρέπει να τροφοδοτήσετε την καρδιά σας καθώς και τον εγκέφαλό σας.

5. Οι έξυπνοι άνθρωποι προτιμούν να είναι σοφοί παρά απλώς έξυπνοι

Ο καθένας μπορεί να είναι έξυπνος για κάτι. Ο ίδιος ο ορισμός αυτής της λέξης είναι «γρήγορη στην κατανόηση, στη μάθηση και στη σύλληψη ή στην εφαρμογή ιδεών». Η σοφία, από την άλλη πλευρά, ορίζεται ως «η ιδιότητα της κατοχής εμπειρίας, γνώσης και καλής κρίσης. »

Photo cover:pixabay.com/geralt/artoficial

Διαβάστε επίσης:

Share: