Μπαράκ Ομπάμα: «Κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία μου»

Σάλος έχει προκληθεί από μια άγνωστη επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα σε πρώην σύντροφό του, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα New York Post. Στην επιστολή αυτή του 1982, ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής ήταν 21 ετών και μεταξύ άλλων εξομολογούταν στην τότε αγαπημένη του ότι “κάνει έρωτα με άνδρες καθημερινά αλλά… μόνο μέσω της φαντασίας του”.

«Όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθεί κανείς από το παρόν. Μια άρνηση, ίσως, να διαιωνίσει την ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπεις, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στην τότε σύντροφό του Άλεξ ΜακΝίαρ τον Νοέμβριο του 1982.

«Ελπίζω να μπορώ να σκέφτομαι με ανθρώπινους όρους και όχι ως γυναίκα σε διαμάχη με τους άνδρες. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο θέμα του σώματος, βλέπω ότι έχω γίνει άνδρας – και σωματικά – και έτσι επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το γεγονός» πρόσθετε.

Κομμάτια της επιστολής έβγαλε στη δημοσιότητα στο νέο του βιβλίο ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός, Ντέιβιντ Γκάροου. Η επιστολή πάντως, ανήκει στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή την απομάκρυνσή της. Ένας φίλος του Γκάροου, όμως, ο Χάρβεϊ Κλερ, κατόρθωσε να δει την επιστολή και να την φωτογραφήσει στέλνοντας το περιεχόμενό της στον συγγραφέα, αλλά και στη New York Post. Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η σεξουαλικότητα του Ομπάμα γίνεται θέμα, καθώς το 2014 η Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας, Τζόαν Ρίβερς αποκάλεσε δημόσια «ομοφυλόφιλο» τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ και μάλιστα είπε για τη σύζυγό του, Μισέλ ότι είναι «τρανς».

Διαβάστε επίσης

Share: