Σαρώνει στο Netflix η «Ευτυχία» – Μπήκε στην πρώτη δεκάδα μέσα σε δύο ημέρες

Μόλις στις 15 Αυγούστου ανέβηκε στο Netflix η «Ευτυχία» και ήδη σαρώνει. Η πολυβραβευμένη ταινία για τη ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που αγαπήθηκε από το κοινό και σάρωσε στα Βραβεία Ίρις 2020, φιγουράρει ήδη στην πρώτη δεκάδα του Netflix.

Η «Ευτυχία» είναι η ταινία του Άγγελου Φαντζή, με τις Καριοφυλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, να ενσαρκώνουν την Ευτυχία Παπαγιανοπούλου σε μεγάλη και πιο νεαρή ηλικία αντίστοιχα. Το σενάριο της Κατερίνας Μπέη, είναι η μεταφορά της βιογραφίας της σπουδαίας στιχουργού ενώ στην ταινία ακούγονται μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της, Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου, μεταξύ των οποίων τα τραγούδια: «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», κ.α.

Η πλοκή

«Η Ευτυχία γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Share: