Ο Αλέκος Αλεξανδράκης με την τρίτη σύζυγό του και ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη -Η φωτό από το 1956

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης παντρεύτηκε στη ζωή του τέσσερις φορές. Το 1956 παντρεύτηκε την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη, η οποία ήταν η τρίτη του σύζυγος. Μαζί ανέβασαν στο θέατρο «Γκλόρια» της Πλατείας Αμερικής, το «Πικνίκ», ενώ συμμετείχαν σε πορείες ειρήνης και δημοκρατικά συλλαλητήρια.

Μια φωτογραφία τους από το 1956 δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του συλλέκτη και δημοσιογράφου Άρη Λουπάση στο Instagram, ο οποίος σημειώνει για τον αξέχαστο ηθοποιό: «Ο Αλέκος Αλεξανδράκης με την τρίτη σύζυγό του ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη σε μια υπέροχη φωτογραφία από τις πρόβες της παράστασης “Πικ Νικ” του Ουίλιαμ Ίνγκ που ανέβηκε στις 8 Ιουνίου του 1956 στο θέατρο “Γκλόρια” από τον θίασο Αλέκου Αλεξανδράκη – Άννας Κυριακού.

Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί και την αφορμή να αναπτυχθεί ένας μεγάλος και δυνατός έρωτας ανάμεσα στους ανερχόμενους τότε ηθοποιούς που επισφραγίζεται στην συνέχεια σε γάμο που διαρκεί συνολικά οκτώ χρόνια. Εκείνος, ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ με τεράστιο υποκριτικό ταλέντο και μια ακαταμάχητη ερωτική γοητεία που αποτελεί θρύλο για το ελληνικό θέατρο, γοητεύεται από την ξεχωριστή ομορφιά της και μαγεύεται από την πνευματικότητα και την δυναμική προσωπικότητά της.

Το 1961 είναι ο άνθρωπος που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη και θα τον στηρίξει αναλαμβάνοντας μαζί το οικονομικό κόστος για να υλοποιήσει το κινηματογραφικό του όνειρο με την “Συνοικία το όνειρο”. Παρά το γεγονός ότι η ταινία χαρακτηρίζεται από κοινό και κριτικούς ως αριστούργημα αποτυπώνοντας με ρεαλισμό την φτώχεια και την εξαθλίωση σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, λογοκρίνεται και αποσύρεται καθώς εναντιώνεται στην εικόνα της οικονομικής ευμάρειας που προσπαθεί να δημιουργηθεί στην μεταπολεμική Ελλάδα. Το ζευγάρι απογοητεύεται απίστευτα όταν η ταινία προβάλλεται με κομμένες πολλές από τις σκηνές και με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά “Με την λογοκρισία για μένα τελείωσε αυτή η ταινία”.

Η Αλίκη Γεωργούλη υπήρξε από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της γενιάς της με επιλεγμένες πάντα εμφανίσεις τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο. Το 1981 καταφέρνει με πολλές δυσκολίες να μετατρέψει μια αποθήκη ξυλείας στην περιοχή του Ψυρρή στο γνωστό μέχρι σήμερα θέατρο “Αποθήκη”, αφήνοντας για τα επόμενα χρόνια την σφραγίδα της με προσεγμένες και πρωτοποριακές παραστάσεις που αγκαλιάζονται ένθερμα από το κοινό. Όπως θα δηλώσει για την ίδια ο Αλέκος Αλεξανδράκης, υπήρξε ένας σπουδαίος και σπάνιος άνθρωπος που έζησε μαζί της μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του, αποτελώντας ένα από τα ωραιότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια της εποχής».

Διαβάστε επίσης

Share: