Σημαντική έξαρση του κορονοϊού εξαιτίας της Barbie και του Οπενχάιμερ

Μοιάζει απίστευτο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, στη Γερμανία, είναι πραγματικό. Ο κορονοϊός το τελευταίο διάστημα στη χώρα παρουσιάζει σημαντική έξαρση και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι αυξημένες κατά 50%, με τους επιδημιολόγους να κατηγορούν εν μέρει τις ταινίες, Barbie και Οπενχάιμερ που “σπάνε” τα ταμεία, το φετινό καλοκαίρι.

Οι Γερμανοί επιδημιολόγοι, όπως αναφέρει ο Guardian, προειδοποιούν ότι βλέπουμε ένα καλοκαιρινό κύμα λοιμώξεων από Covid, επιρρίπτοντας εν μέρει την ευθύνη σε μαζικές συγκεντρώσεις όπως η τρέλα των Barbenheimer, όπως λέγονται οι διπλές προβολές.

Η Γερμανία ήταν μία από τις χώρες στις οποίες οι θεατές των κινηματογράφων ενθαρρύνονταν να παρακολουθήσουν τις ταινίες σε διπλή προβολή, σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν οι κινηματογράφοι, που δεν έχει ανακάμψει μετά την πανδημία.

Μάλιστα, μέχρι στιγμής έχουν δει στη Γερμανία την ταινία Barbie περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι και το Οπενχάιμερ πάνω από 2,5 εκατομμύρια.

Το να μένεις χωρίς μάσκα σε μια κλειστή αίθουσα με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους για ώρες είναι ιδανικό περιβάλλον για την εξάπλωση του ιού. Η κυβερνητική υπηρεσία ελέγχου των ασθενειών, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), αναφέρει ότι, ενώ οι μολύνσεις παραμένουν χαμηλές σε σύγκριση με την κορύφωση της πανδημίας, έχουν αυξηθεί τον τελευταίο μήνα.

Τα τελευταία στατιστικά δείχνουν ότι οι επισκέψεις σε γιατρούς λόγω μόλυνσης από το Covid 19 έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα. Ανάλογη εικόνα δείχνουν και οι μετρήσεις στα λύματα των πόλεων, με αύξηση του ιικού φορτίου.

Διαβάστε επίσης

Share: