Μάικλ Τζάκσον: Πιθανή νέα δίκη για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

14 χρόνια μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον, ο Γουέιντ Ρόμπσον και ο Τζέιμς Σάφετσακ ισχυρίζονται ότι ο “βασιλιάς της Ποπ” τους κακοποιούσε επί χρόνια όταν ήταν παιδιά.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν πως κακοποιήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ έμεναν στο ράντσο του Neverland. Μάλιστα, οι κατηγορίες παρουσιάστηκαν στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του 2019, το οποίο η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον χαρακτήρισε «δημόσιο λιντσάρισμα».

Το 2020, δικαστής του Λος Άντζελες έκρινε ότι ο Σάφετσακ δεν μπορούσε να μηνύσει τις επιχειρήσεις του Μάικλ Τζάκσον, λέγοντας ότι οι εταιρείες δεν φέρουν κάποια ευθύνη. Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος δικαστής έλαβε την ίδια απόφαση και για τον δεύτερο καταγγέλλοντα.

Αλλά, την Παρασκευή, εφετείο στην Καλιφόρνια διαφώνησε, κρίνοντας ότι «μία εταιρεία που διευκολύνει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από έναν από τους υπαλλήλους της, δεν απαλλάσσεται από το καθήκον να προστατεύσει τα παιδιά αυτά απλώς και μόνο επειδή ανήκει στον δράστη της κακοποίησης».

«Θα ήταν διεστραμμένο να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει καθήκον, με βάση το ότι η εταιρεία έχει μόνο έναν μέτοχο» ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Βινς Φινάλντι, δικηγόρος και των δύο μηνυτών, δήλωσε ότι το δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενες «λανθασμένες αποφάσεις σε αυτές τις υποθέσεις, οι οποίες ήταν αντίθετες με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και θα δημιουργούσαν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, που θα έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά».

Οι δικηγόροι του Μάικλ Τζάκσον υποστηρίζουν την αθωότητά του.

Διαβάστε επίσης

Share: