Search
Close this search box.

Ένα ελληνικό νησί που δεν είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή αλλά είναι σίγουρα ανάμεσα στα πιο όμορφα

Η Ελλάδα έχει αμέτρητα νησιά, άλλα μικρά άλλα μεγάλα, αλλά γνωστά άλλα καθόλου, όλα όμως όμορφα με παραλίες που δε βάζει ο νους… Ένα από αυτά τα νησιά που είναι λιγότερο γνωστό αλλά πανέμορφο, θα δούμε εδώ. Ο λόγος για τους Λειψούς, γνωστοί και ως “Το νησί της Καλυψώς“.

Ανακαλύψτε ένα από τα μικρά διαμαντάκια του Αιγαίου!

ΛειψοίΤο νησί της Καλυψώς

Το φιλόξενο νησάκι με τους γραφικούς οικισμούς, οι Λειψοί, με τα καταγάλανα νερά και τις χρυσαφένιες παραλίες θα σε σαγηνεύσουν. Κατά κύριο λόγο τα νερά είναι ρηχά, ενώ συναντάς αμμώδεις παραλίες αλλά και ακτές με βότσαλο.

Στο νησί κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα και ο κόσμος συγκεντρώνεται στη Χώρα και στο λιμάνι. Οι υπόλοιποι οικισμοί δεν έχουν μόνιμους κατοίκους, αλλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να τους επισκεφτείς.

Το νησί της θεάς Καλυψώς όπου σύµφωνα µε τη µυθολογία εκεί κράτησε τον Οδυσσέα, δεν είναι άλλο από του όμορφους Λειψούς. Το νησί έχει έναν οικισµό χτισµένο αµφιθεατρικά στη µέση ενός προστατευόµενου όρµου. Είναι ο κατάλληλος προορισµός για εκείνους τους ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεµία και την γαλήνη που θα τους εξασφαλίζει τόσο µε το φυσικό τοπίο του όσο και τους φιλόξενους κατοίκους του.

Θα κολυµπήσετε σε καθαρές, πανέµορφες παραλίες, θα περιπλανηθείτε στα δροµάκια και µονοπάτια, θα θαυµάσετε τα αξιοθέατα, θα απολαύσετε την τοπική κουζίνα και αν οι ηµεροµηνίες συµπέσουν (αλλά και αν οι συννθήκες το επιτρέψουν) θα γίνετε µέρος εκδηλώσεων των ντόπιων οι οποίοι τιµούν τα ήθη και τα έθιµά τους.

https://www.youtube.com/watch?v=lUi6PO7p_Bc

Θα δείτε και θα κολυµπήσετε σε υπέροχες, παρθένες δαντελωτές παραλίες µε κρυστάλλινα νερά είτε αµµώδεις όπως είναι η Κατσαδιά, ο Κάµπος, ο Πλατύς Γιαλός ή µε βότσαλο όπως είναι η περίφηµη Χοχλακούρα, ο Ξηρόκαµπος, η Παπαντριά και το Μονοδένδρι.

Το νησί επίσης προσφέρεται για εναλλακτικές εµπειρίες καθώς είναι ένα νησί κατάλληλο για εξερεύνηση! Τα εικοσιτέσσερα µικρά νησάκια που αγκαλιάζουν τους Λειψούς, αποτελούν «ζωντανά µουσεία φυσικής ιστορίας» και παρθένα µέρη µε πλούσια χλωρίδα και πανίδα (είναι στον κατάλογο Natura 2000) και αποτελούν καταφύγιο για τη φώκια Μonachus-monachus, για θαλάσσιες χελώνες, αλλά και για πολλά πουλιά ενώ είναι γεµάτα µε φωλιές κάποιων εξαιρετικά σπάνιων από αυτά.

Αν πάλι είστε λάτρεις των δραστηριοτήτων και της πεζοπορίας οι Λειψοί θα σας αποζηµιώσουν! Ακολουθήστε το εκπληκτικό πλακόστρωτο µονοπάτι από τον ιερό ναό της Κοίµησης της Θεοτόκου µέχρι το ναό της Άνω Κοίµησης, ή ανεβείτε στο Μύλο του Αραβή που βρίσκεται στο ψηλότερο σηµείο της χώρας. Από εκεί η θέα στη θάλασσα και τον ορίζοντα είναι απλώς εκθαµβωτική… Τέλος, µπορείτε να ανεβείτε και στο ψηλότερο σηµείο του νησιού, στο Κάστρο όπου υπάρχουν και τα αποµεινάρια της Ακρόπολης. Εκεί τόσο η θέα όσο και η ηρεµία του τοπίου θα συγκινήσει τις αισθήσεις σας!

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα