Μπριζίτ Μπαρντό: «Λάτρευα που μου έπιαναν τα οπίσθια»

Μια αποκαλυπτική και όχι ιδιαίτερα κομψή δήλωση έκανε η Μπριζίτ Μπαρντό καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ η Γαλλίδα ηθοποιός είπε ότι της άρεσε «να της πιάνουν τους γλουτούς»

Παρορμητική και ειλικρινής ως συνήθως, η αιώνια BB εκμυστηρεύτηκε στις στήλες του Point , πριν λίγες μέρες μια αλήθεια της που μάλλον δεν την λες και φεμινιστική…

Σε συνέντευξη που δημοσίευσε το περιοδικό Le Point , η Μπαρντό, γνωστή για την ειλικρίνεια και τις ριζοσπαστικές της θέσεις, ανατρέχει στην καριέρα της στον κινηματογράφο, στον αγώνα της για τα ζώα αλλά και στην αδιαφορία της για τον φεμινιστικό αγώνα που ενσάρκωσε το καθεστώς μιας εικόνας της δεκαετίας του ’60 για τη χειραφέτηση των γυναικών. Η οποία όμως έχει μεταφερθεί στους μυθικούς της ρόλους ως “Ιουλιέτα” στο “Και ο Θεός… δημιούργησε τη γυναίκα”.

«Ποτέ δεν βιάστηκα,… άλλο συναίνεσα»
«Ποτέ δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να ενσαρκώσω το γυναικείο απελευθερωτικό κίνημα, υπερασπίζεται τον εαυτό της η Μπριζίτ Μπαρντό. Όλα αυτά, τα έκανα γιατί αρνήθηκα να μείνω πίσω από τα κάγκελα των συμβάσεων της εποχής: ήθελα να είμαι ο εαυτός μου. Πριν προσθέσω σχετικά με το θέμα της εξέλιξης του φεμινισμού : «Φοβάμαι ότι, επειδή θέλουν να απελευθερωθούν, οι γυναίκες θα καταλήξουν να γίνουν δυστυχισμένες. Το να είσαι ανύπαντρη που δουλεύεις, μεγαλώνεις τα παιδιά σου και κάνεις τα ψώνια δεν είναι ζωή. Είναι σκλαβιά».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το κίνημα #MeToo που ενθαρρύνει τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά να μιλήσουν ανοιχτά, η Μπαρντό είπε ότι δεν ήταν ούτε θύμα ούτε μάρτυρας αυτών των γεγονότων. «Εμένα, ποτέ δεν με βίασαν, ποτέ… Ή αλλιώς συναινούσα, διαβεβαιώνει η ίδια. Αλλά, αν τα κορίτσια συμφώνησαν, γιατί όχι; Έχω γνωρίσει κάποιους που για να πάρουν ρόλο δεν είπαν όχι στον παραγωγό. Ήταν δικό τους πρόβλημα. Δεν με αφορούσε».

Η αιώνια BB μπορεί να σταμάτησε την καριέρα της εν μία νυκτί, μετά από σαράντα πέντε ταινίες, για να αφοσιωθεί στην υπόθεση των ζώων, δηλώνει ότι κρατά μόνο «καλές» αναμνήσεις από τα γυρίσματα όπου οι ατμόσφαιρες ήταν «ελεύθερες» και «οικογενειακές». «Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, μου άρεσε να βάζουν τα χέρια τους στους γλουτούς όταν περνούσα (γέλια). Ήταν η ειδικότητα των μηχανουργών, πολύ ωραίοι άνθρωποι, όλοι εξαιρετικοί φίλοι, συνοψίζει.

Σπάνιες φιλίες εκτός πλατό
Ωστόσο, παρά τις επιτυχίες που διαδέχονταν η μία την άλλη στον κινηματογράφο, δεν ήταν πάντα εύκολα όλα για την ίδια, ειδικά στην «καθημερινή της ζωή». «Η ελευθερία μου μερικές φορές μου στοίχισε ακριβά, ξέρεις, παραδέχεται. Με κυνήγησαν, με προσέβαλαν, με έσυραν στη λάσπη λόγω του τρόπου ζωής μου. Συχνά, συναντούσα στο δρόμο γυναίκες που με αποκαλούσαν πόρνη.

Έξω από τα σκηνικά, αν μερικοί σπάνιοι ηθοποιοί όπως ο Alain Delon ή η Mylène Demongeot κατάφεραν να κερδίσουν τη φιλία της, αυτό δεν ίσχυε για όλους, το αντίθετο. «Μια μέρα, μου πρότειναν να φέρω το πρωινό του στον Μάρλον Μπράντο. Χτυπάω την πόρτα, μπαίνω στο δωμάτιο και βρίσκω έναν βρώμικο και αηδιαστικό άντρα σε ένα βρώμικο και αηδιαστικό σάκο, θυμάται η Μπριζίτ Μπαρντό. «Καλημέρα», λέω. Αφού του έβαλα το δίσκο μπροστά, παίρνει το βραστό αυγό και μου το πετάει στο πρόσωπο. Και για να καταλήξει: «Δεν θα μάθω ποτέ αν ήταν κακοδιάθετος ή αν δεν του άρεσε. Σε κάθε περίπτωση, γύρισα χωρίς να ρωτήσω»

Δείτε επίσης

Share: