Πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους – “Συλλαμβάνουν” εμπρηστές

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία 24ωρα το βίντεο με τρεις πολίτες από την Αλεξανδρούπολη που “συνέλαβαν” 13 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι – σύμφωνα με τους κατοίκους που πήραν τον νόμο στα χέρια τους – ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά εντός του αστικού ιστού. Τη στιγμή, που τότε είχε εκκενωθεί μέχρι και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, οι κάτοικοι είχαν φύγει από τα σπίτια και η φωτιά έκαιγε τα πάντα στο διάβα της, ανεξέλεγκτα, καθώς υπολογίζεται πως μέχρι την Τετάρτη (23/8) είχε κάψει πάνω από 600 χιλιάδες στρέμματα.

Ο επιχειρηματίας, Αλβανικής καταγωγής και οι δύο συγχωριανοί του που έσπευσαν να τον βοηθήσουν στη “σύλληψη” είχε βάλει τους 13 παράτυπους μετανάστες μέσα σε ένα τρέιλερ και τους είχε κλειδώσει και οι εικόνες από το βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στα social media, δίχασαν τον κόσμο, αφού από τη μία υπήρξαν εκείνοι που τους καταδίκασαν για ρατσιστική αντιμετώπιση και απάνθρωπη συμπεριφορά κι εκείνοι που υποστηρίζουν πως οι πολίτες έκαναν αυτό που έχει χρέος να κάνει το κράτος: να συλλαμβάνει τους εμπρηστές στην πράξη και όχι στα λόγια με απειλές: “θα δείτε τι θα πάθετε άμα σας πιάσουν”.

Είχαν πάνω τους εκρηκτικές ύλες οι 13 μετανάστες

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αντιμετωπίζουν την κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, όπως και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Στη δικαιοσύνη, όμως, παραπέμπονται και οι τρεις πολίτες που τους έπιασαν. Το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ των παράτυπων μεταναστών, αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

«Δεν είμαι φασίστας ή ρατσιστής – Ήταν έτοιμοι να βάλουν φωτιά»

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό, έδωσε ο επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη.

«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής» είπε στο GRTimes, προσδιορίζοντας τον εαυτό του ως άνθρωπο που δεν έχει ρατσιστικές διαθέσεις.

«Το σημείο στο οποίο βρέθηκα, βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την επιχείρησή μου. Στην περιοχή βρέθηκαν αρκετές αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί εκκένωση προαστίων και οικισμών της Αλεξανδρούπολης, καθώς και εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό όλοι οι κάτοικοι είχαμε χάσει τον ύπνο μας και ήμασταν σε εγρήγορση μήπως μας βρει η φωτιά μέσα στο βράδυ» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Στο συγκεκριμένο σημείο μεταξύ της Αλεξανδρούπολης και της Ν. Χιλής, πίσω από αλυσίδα σούπερ μάρκετ εντόπισα ομάδα 13 ατόμων οι οποίοι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και προσπαθούσαν να του βάλουν φωτιά κρατώντας ένα μπαλόνι που μύριζε βενζίνη και έφεραν μαζί τους και μαχαίρι. Φώναξα αμέσως δυο συμπολίτες μου που βρίσκονταν στο σημείο και τους ζητήσαμε να πετάξουν τα μαχαίρια και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους. Τους αποτρέψαμε από το να δημιουργήσουν μια ενεργή εστία πυρκαγιάς μέσα στον αστικό ιστό. Κατόπιν θα έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγουν και δεν θα μας επιτεθούν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Άμεσα κάλεσα το 100 και σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας που τους παρέλαβε».

«Το βίντεο τραβήχτηκε όσο περιμέναμε την αστυνομία να φτάσει, καθώς ήθελα να γνωστοποιήσω το περιστατικό στους συμπολίτες μου και συγκεκριμένα πως μετά από τόσες μέρες που παλεύαμε με την φωτιά εντόπισα εμπρηστές μέσα στην πόλη την ώρα που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν μετανάστες, αν κατάγονταν από την Αλβανία, την Συρία, την Ελλάδα ή την Αυστραλία. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ρατσιστής και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το γνωρίζουν συμπολίτες μου Αλεξανδρουπολίτες με τις οποίους συναλλάσσομαι όλα αυτά τα χρόνια», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα