Κλοντ Πικάσο: Πέθανε ο γιος του Πάμπλο Πικάσο

Ο Κλοντ Πικάσο (Claude Ruiz Picasso), ο νεότερος γιος του Ισπανού διάσημου ζωγράφου, Πάμπλο Πικάσο πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Ήταν διαχειριστής των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τον καλλιτέχνη και το έργο του από το 1989 έως το 2023.

Ο Κλοντ Πικάσο, πέθανε στην Ελβετία σε ηλικία 76 ετών, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Jean-Jacques Neuer, την Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς να διευκρινίσει την αιτία.

«Ο Claude Ruiz Picasso αφήνει τη σύζυγό του, Sylvie Vautier και δύο παιδιά, Jasmin και Solal» , προσθέτει σε μια δήλωση που εστάλη στο Agence France-Presse.

Ο Κλοντ Πικάσο ήταν διαχειριστής του Picasso Estate, το οποίο φροντίζει για τα δικαιώματα που σχετίζονται με τον καλλιτέχνη και το έργο του, από το 1989 έως το 2023. Τον περασμένο Ιούλιο θέλησε να συνταξιοδοτηθεί και να αφήσει τη θέση του στην αδελφή του Paloma.

Ο Πάμπλο Πικάσο είχε τέσσερα παιδιά: τον Πωλ, τον μεγαλύτερο γιο του, που γεννήθηκε από την σχέση του με την Όλγα Κόχλοβα και πέθανε το 1975. Η Μάγια, κόρη της Marie-Thérèse Walter, η οποία πέθανε το 2022 και τον Claude και τη Paloma, που γεννήθηκαν από την σχέση του με τη Françoise Gilot.

Το Picasso Estate κατέχει το μονοπώλιο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και αναπαραγωγής των έργων του καλλιτέχνη, καθώς και των δικαιωμάτων προσωπικότητας, των ηθικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων εμπορικών σημάτων. Εκδίδει πιστοποιητικά ελέγχου ταυτότητας και καταπολεμά τα πλαστά, λαμβάνοντας τακτικά νομικές ενέργειες.

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα