Ανδρέας Μπάρκουλης – Τζένη Καρέζη: Ο άγνωστος έρωτάς τους που γεννήθηκε σε μια σπηλιά

Το «κορίτσια ο Μπάρκουλης» είναι ίσως από τις πιο γνωστές φράσεις, ειδικά την περίοδο που ανθούσε ο ελληνικός κινηματογράφος και ο Ανδρέας Μπάρκουλης ήταν στα… ντουζένια του.

Η αλήθεια είναι πως ο αγαπημένος ηθοποιός υπήρξε μέγας καρδιοκατακτητής και λόγω των σχέσεών του, αλλά και των προσωπικών του περιπετειών απασχολούσε τον Τύπο της εποχής, εκτός από το καλλιτεχνικό κομμάτι, και με την ιδιωτική του ζωή.

Πώς βγήκε το «κορίτσια ο Μπάρκουλης»

Για το πώς βγήκε η συγκεκριμένη φράση υπάρχουν δύο εκδοχές.

Σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή, ο ηθοποιός κυκλοφορούσε πάντα με ένα σπορ αμάξι, στο οποίο είχε βγάλει την εξάτμιση, για να κάνει θόρυβο. Ήθελε να τραβά τα βλέμματα και το πετύχαινε πάντα. Η διαδρομή του ήταν καθημερινά από την οδό Τζαβέλα. Στην οδό αυτή υπήρχε ένα ιδιότυπο γυμνάσιο θηλέων, όπου στέλνονταν τα κορίτσια που λόγω κακής διαγωγής διώχνονταν από τα υπόλοιπα σχολεία της επικράτειας.

@Finos Film

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης περνούσε μια μέρα με το αυτοκίνητό του, έξω από το σχολείο και ένα αγόρι που ήταν και εκείνο έξω από τα κάγκελα, μόλις τον είδε φώναξε περιπαικτικά: «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!». Όλες οι κοπέλες άρχισαν να ουρλιάζουν. Κι από τότε έμεινε. Κάθε φορά που περνούσε από το γυμνάσιο, κάποια θα φώναζε «κορίτσια, ο Μπάρκουλης» και όλες τρελαίνονταν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Espresso”, ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως την έβγαλε ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και πρώην σύζυγος της Μάρθας Καραγιάννη, Μίμης Στεφανάκος. “Την έλεγε ο παλιός καλός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μίμης Στεφανάκος στο γήπεδο όταν ετοιμαζόταν να σουτάρει. Και μετά πέρασε στην εξέδρα και τον κόσμο”, είχε αποκαλύψει.

Ο άγνωστος έρωτας με την Τζένη Καρέζη

Από το πλευρό του Ανδρέα Μπάρκουλη πέρασαν ωραίες γυναίκες. Μία από αυτές ήταν και η Τζένη Καρέζη! Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας, “Τζένη-Τζένη”, το 1966 μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, στις Σπέτσες.

@Finos Film

Σύμφωνα με το σενάριο, εκεί βρέθηκε το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο που έκαναν, όπου ο κινηματογραφικός Νίκος Μαντάς εκδηλώνει για πρώτη φορά τα συναισθήματά του για την Τζένη. Αλλά όπως φαίνεται ο κινηματογραφικός έρωτας μεταφέρθηκε κι εκτός πλατό.

Την αποκάλυψη είχε κάνει ο ίδιος ο Ανδρέας Μπάρκουλης στο βιβλίο του. «Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στη Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε», είχε αποκαλύψει.

Η σπηλιά που γεννήθηκε ο έρωτας των ηθοποιών

Στην ταινία, λέγεται η «σπηλιά της Νεράιδας». Βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Σπετσών και αποτελεί ένα από τα κρυφά αξιοθέατα του νησιού με σπάνια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία. Η επίσημη ονομασία είναι η «σπηλιά του Μπεκίρη».

@Finos Film

Ο θρύλος λέει ότι όποιος πιει νερό από την πηγή που βρίσκεται μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, ο έρωτας του θα κρατήσει για πάντα. Κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821, η σπηλιά χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε στιγμές επιδρομών των Τούρκων, ενώ αποτελούσε μυστική αποθήκη πυρομαχικών. Η παράδοση του νησιού αναφέρει ότι το όνομα της η σπηλιά τον πήρε από κάποιον που λεγόταν Μπεκίρης και πρόδωσε το μυστικό στους Τούρκους.

Λέγεται ότι έκατσε έξω από την σπηλιά, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι Τούρκοι και φώναζε στους Έλληνες ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο και ότι ο εχθρός εγκατέλειψε το νησί. Οι Έλληνες σταμάτησαν να βγαίνουν μόνο όταν η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγμένων αδελφών τους.

Διαβάστε επίσης

Share: