Κατερίνα Γιατζόγλου: Οι τέσσερις δαίμονες του εαυτού μας

Είχα µια πολύ δύσκολη εβδοµάδα… Για τους δίπλα µου… κλασικό εικονογραφηµένο, για τους απέναντι… ακαταλαβίστικο… έως αδιάφορο… γιατί η εικόνα της αγέρωχης ψηλής ξανθιάς αµαζόνας… δεν παραπέµπει σε δυσκολίες και… λαβυρίνθους.

Οι περισσότεροι έχουµε δυο ζωές. Tη µια που ζούµε και την άλλη που υπάρχει µέσα µας… και δεν τη ΖΟΥΜΕ. 

Ανάµεσα στις δύο βρίσκεται η Αντίσταση… λέει ο Πρέσφιλντ. 

Η Αντίσταση αποτελεί την τοξικότερη δύναµη στον Πλανήτη. 

Αποτελεί πηγή μεγαλύτερης δυστυχίας, από τη φτώχεια και την αρρώστια. Μας κατσιάζει και µας κάνει μικρότερους, απ’ αυτό που είµαστε. Παραµορφώνει το πνεύµα µας. Η Αντίσταση περιέχει τις τέσσερις κολάσεις που έχει µέσα του ο καθένα µας. Την οκνηρία, την αδράνεια, τις δικαιολογίες και την αναβλητικότητα. Θέλει σοφία και πολύ πείσµα, να νικήσεις τους δικούς σου δαίµονες. 

Όσο ισχυρό είναι το κάλεσµα της ψυχής για την υλοποίηση των στόχων µας, τόσο δραστικές είναι και οι δυνάµεις της Αντίστασης, που ορθώνονται µέσα µας!! Εκατοµµύρια άξιοι άνθρωποι έχουν ηττηθεί απ’ Αυτήν, πριν από µας. Επειδή ζούµε πια σε δύσκολα χρόνια, πρέπει να δυναµώσουµε τις ψυχικές δυνάµεις που µας στηρίζουν και µας συντηρούν στο ταξίδι προς τον εαυτό µας… Κάποιοι ακόµα κι εγώ η ίδια, έχω ονοµάσει τις δυνάµεις αυτές «Αγγέλους»! 

Οι Άγγελοι λοιπόν µας βοηθούν να υπερπηδούµε και να ξεκλειδώνουµε τους εσωτερικούς φραγµούς της δηµιουργικότητας. 

Και για να ανεβάσω κι άλλο το ηθικό σας, εκτός τους Αγγέλους συµµάχους, µην ξεχνάτε… ότι ο «εχθρός» είναι ο καλύτερος δάσκαλος… σύµφωνα µε τον Δαλάι Λάµα…

Photo cover:pixabay.com/Waldkunst-dark

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα