Πέθανε πασίγνωστος παρουσιαστής θρυλικού τηλεπαιχνιδιού

Σε ηλικία 99 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παρουσιαστής Μπομπ Μπάρκερ, ο οποίος παρουσίαζε για 35 χρόνια στην αμερικανική τηλεόραση, το παιχνίδι «The Price Is Right» στις ΗΠΑ.

Ο παρουσιαστής άφησε την τελευταία του πνοή λίγους μήνες πριν τα 100ά γενέθλιά του, το πρωί του Σαββάτου, όπως έκανε γνωστό ο Ρότζερ Νιλ στο ABC News.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι ο μεγαλύτερος παρουσιαστής που έζησε ποτέ στον κόσμο, ο Μπομπ Μπάρκερ, μας άφησε. Είχε μια υπέροχη ζωή», δήλωσε ο δημοσιογράφος Ρότζερ Νιλ.

Ο Μπομπ Μπάρκερ ήταν από τους αγαπημένους του τηλεοπτικού κοινού, ενώ παρουσίαζε το «The Price Is Right» του CBS από το 1972 έως το 2007. Ήταν το μακροβιότερο παιχνίδι στην ιστορία της τηλεόρασης της Βόρειας Αμερικής.

Ο παρουσιαστής γεννήθηκε το 1923 κι έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωή του στη Νότια Ντακότα και στο Μιζούρι. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατατάχθηκε στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι του για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Drury, ενώ ξεκίνησε και την καριέρα του στο ραδιόφωνο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο τηλεοπτικός παραγωγός Ραλφ Έντουαρντς τον άκουσε στον αέρα και του ζήτησε να παρουσιάσει το «Truth or Consequences», ενώ τον Σεπτέμβριο του 1972, ο Μπάρκερ ξεκίνησε να παρουσιάζει το «The Price Is Right».

Διαβάστε επίσης

Share: