Πώς το «Barbenheimer» ζωντανεύει και πάλι τους κινηματογράφους

H Barbie και το Οπενχάιμερ, είναι οι δύο ταινίες που φέτος το καλοκαίρι, “σπάνε” τα ταμεία. Το γνωστό και ως «Barbenheimer», έχει κάνει τον κόσμο ανά την υφήλιο, καλοκαιριάτικα να στήνεται στην ουρά έξω από τους κινηματογράφους, μια εικόνα που είχαμε χρόνια να δούμε.

Στο Βέλγιο, ειδικά, το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι ήταν πιο γόνιμο για τους κινηματογράφους σε σχέση με αυτό του 2022, χάρη κυρίως στο «Barbenheimer». Στο τέλος του πρώτου οκταμήνου του έτους, η προσέλευση αυξήθηκε πάνω από 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022, αναφέρει η εφημερίδα «L’Echo».

Σύμφωνα με στοιχεία της «Echo» από την Film Matters, τη βελγική ένωση διανομέων ταινιών, τα δύο μεγάλα καλοκαιρινά blockbusters, που έκαναν πρεμιέρα στο Βέλγιο στις 19 Ιουλίου, κατέλαβαν την πρώτη και την τέταρτη θέση στις 22 Αυγούστου στο βελγικό box office για το 2023.

Η «Barbie», σε μόλις πέντε εβδομάδες προβολής, έχει προσελκύσει 830.000 θεατές σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο. Την ίδια περίοδο, η βιογραφική ταινία για τον πατέρα της ατομικής βόμβας, τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, προσέλκυσε 570.000 θεατές.

Η «Barbie» και ο «Oppenhimer» έχουν ήδη προσελκύσει μαζί 1,4 εκατομμύριο θεατές στους κινηματογράφους στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Share: