Η Τζένη Ρουσσέα με ολόσωμο μαγιό σε εξώφυλλο περιοδικού (φωτό)

Η Τζένη Ρουσσέα αποτελεί μια από τις μεγάλες κυρίες της υποκριτικής τέχνης, που ξεχωρίζει ακόμα με την κομψότητα και τη γοητεία της.

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο σε καλλιτεχνικό περιβάλλον με πατέρα τον ζωγράφο-αγιογράφο Χρήστο Ρουσσέα. Από μικρή έδειξε την τάση της στην υποκριτική τέχνη και μαθήτρια γυμνασίου έπαιξε στην ταινία του Γρηγόρη Γρηγορίου «Κόκκινος Βράχος» (1949). Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πριν αποφοιτήσει έπαιξε στην ταινία «Πρέπει να τα Παντρέψουμε» (1953), αλλά και στο χορό της παράστασης «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο (1954) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη.

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε το 1956 στο θέατρο “Κώστα Μουσούρη” με την παράσταση «Το Ημερολόγιο της Άννα Φράνκ». Με τον κινηματογράφο πρωτοασχολήθηκε το 1958 παίζοντας στην ταινία «Όλα για το Παιδί της» του Κώστα Σρτάτζαλη, ενώ με τη  Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1964, με την δραματική ταινία «Εγωισμός» του Γιάννη Δαλιανίδη. Μέχρι το 1971 έπαιξε σε άλλες πέντε ταινίες της Φίνος Φιλμ, με αξιοσημείωτη την ερμηνεία της στην ταινία «Κατηγορώ τους Ανθρώπους» (1966) δίπλα στον Νίκο Κούρκουλο.

Δείτε την με ολόσωμο μαγιό σε εξώφυλλο του περιοδικού «Φαντασία»:

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα