Το πιο ηλιόλουστο μέρος στην Ευρώπη – Είναι ελληνικό και έχει 320 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια

To πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης, είναι ελληνικό και έχει ηλιοφάνεια 320 μέρες τον χρόνο! Σε ένα χωριό της Κρήτης λοιπόν, ο ήλιος λάμπει 320 ημέρες το χρόνο, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του πιο ηλιόλουστου χωριού στην Ευρώπη.

Αγαπάτε τον ήλιο; Αυτός ο προορισμός, είναι γνωστό ότι είναι ηλιόλουστος 320 ημέρες το χρόνο.

Πρόκειται για τον Μύρτο, ένα μικρό ελληνικό χωριό , φωλιασμένο στην Κρήτη σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την Ιεράπετρα στην επαρχία Λασιθίου. Πολλοί τουρίστες το επισκέπτονται όλο το χρόνο για να απολαύσουν τον λαμπερό καιρό, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Η τοποθεσία του, στις όχθες του ποταμού Κριού με θέα στο Λιβυκό Πέλαγος, του επιτρέπει να απολαμβάνει ένα υποτροπικό κλίμα, γεγονός που εξηγεί τις ελκυστικές θερμοκρασίες.

Ανάμεσα σε παραλίες με βότσαλο και ψιλή άμμο, με τα γαλαζοπράσινα νερά να απλώνονται στον ορίζοντα, αυτό το χωριό των μόλις 600 κατοίκων είναι γεμάτο ασβεστωμένα σπίτια, χαρακτηριστικό στοιχείο των ελληνικών τοπίων.

https://www.youtube.com/watch?v=Z3DJ20WGmic

Για να φτάσετε στον Μύρτο, κατευθυνθείτε προς το Ηράκλειο ή τα Χανιά, τα δύο κύρια αεροδρόμια της Κρήτης. Στη συνέχεια, είτε με ενοικίαση αυτοκινήτου ή με χρήση συγκοινωνιών στην πόλη σε 1,5 με 2 ώρες θα φτάσετε.

photo cover: Up Stories youtube

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα