Μητέρα έσμιξε με το “νεκρό” παιδί της μετά από 42 χρόνια – Μια συγκινητική ιστορία

Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει σενάριο ταινίας, έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο. Μια μητέρα έσμιξε με το “νεκρό” παιδί της, μετά από 42 ολόκληρα χρόνια. Όπως αναφέρει η Independent οι γιατροί ενημέρωσαν την Μαρία Ανχέλικα Γκονζάλεζ ότι ο γιος της είχε πεθάνει και της τον πήραν μέσα από τα χέρια πριν από 42 χρόνια.

Το παιδί, ο οποίος ονομάζεται Τζίμι Λίπερτ Θάιντεν, μεγάλωσε στις ΗΠΑ και μέχρι πρόσφατα αγνοούσε πως ήταν ένα από τα χιλιάδες παιδιά που υιοθετήθηκαν από τη Χιλή, με τους γονείς τους να έχουν ενημερωθεί ότι έχουν πεθάνει. Ο Μπίλι άρχισε να ψάχνει για τη βιολογική του οικογένεια όταν έμαθε για την ύπαρξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Nos Buscamos η οποία επανενώνει οικογένειες.

Από την έρευνα που έκανε η οργάνωση, προέκυψε ότι είχε γεννηθεί πρόωρα σε νοσοκομείο του Σαντιάγκο και μπήκε στη θερμοκοιτίδα. Η μητέρα του πήρε εξιτήριο και όταν γύρισε να τον πάρει την ενημέρωσαν ότι είχε πεθάνει και ότι δεν υπήρχε κάτι για να θάψει.

«Τα χαρτιά της υιοθεσίας μου αναφέρουν ότι δεν είχαν εν ζωή συγγενείς. Έμαθα τους τελευταίους μήνες ότι έχω μαμά και τέσσερις αδελφούς και μια αδελφή», είπε σε συνέντευξη που έδωσε από το Άσμπερν της Βιρτζίνια όπου εργάζεται ως δικηγόρος.

Έκλεβαν παιδιά από φτωχές οικογένειες

Η οργάνωση Nos Buscamos εκτιμά ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 επί διακυβέρνησης του Αουγκούστο Πινοσέτ και δόθηκαν για υιοθεσία μετά από έρευνες στα διαβατήρια που εκδόθηκαν για παιδιά που έφυγαν από τη χώρα και δεν επέστρεψαν ποτέ.

«Η πραγματική ιστορία είναι ότι τα έκλεψαν από φτωχές οικογένειες που δεν γνώριζαν πως να προστατευθούν», λέει ο επικεφαλής της οργάνωσης, η οποία έχει καταφέρει να επανενώσει πάνω από 450 οικογένειες.

Μία από αυτές είναι η οικογένεια του Θάιντεν ο οποίος ταξίδεψε στη Χιλή μαζί με την γυναίκα του και τις δύο κόρες του για να τους γνωρίσει. Η στιγμή ήταν πολύ συγκινητική με τον Θάιντεν να μπαίνει στο σπίτι της μητέρας του με 42 μπαλόνια όσα και τα χρόνια του.

Με έκπληξη ανακάλυψε ότι λατρεύουν και οι δυο τη μαγειρική. Μεγάλη είναι η υποστήριξη που έλαβε στο ταξίδι του αυτό από την οικογένειά του στις ΗΠΑ τονίζοντας ότι «οι θετοί γονείς μου ήθελαν μια οικογένεια αλλά δεν ήθελαν να την αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο».

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του τυχερό καθώς όπως λέει τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα καθώς «κάποιοι ανακαλύπτουν λεπτομέρειες για την προέλευσή τους που δεν θα ήθελαν να γνωρίζουν».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα