Βρέθηκε τρόπος να κοιμάσαι όρθιος – στην κυριολεξία – όταν είσαι στη δουλειά

Το “κοιμάσαι όρθιος” είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε συχνά και μεταφορικά. Στην Ιαπωνία, πάλι, κοιμούνται κυριολεκτικά όρθιοι. Και μάλιστα, πρόκειται για μία συνηθισμένη κατάσταση στους εργασιακούς χώρους.

Αυτός ο ύπνος λέγεται «ινεμούρι» που σημαίνει «είμαι παρών ενώ κοιμάμαι» και είναι ένα δικαίωμα το οποίο ασκείται σε όλους τους δημόσιους χώρους: στη δουλειά, σε ένα συνέδριο, στα μέσα μεταφοράς. Εξάλλου, όπως είχε εξηγήσει παλαιότερα το BBC, αναδημοσιεύοντας σχετική έρευνα του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, η Ιαπωνία είναι η χώρα της οποίας οι κάτοικοι κοιμούνται τις λιγότερες ώρες στον κόσμο, λόγω των πολλών ωρών εργασίας, οπότε μετέτρεψε την ανάγκη των εργαζόμενων να κοιμούνται έστω και λίγο μέσα στην ημέρα, σε ένα είδους έθιμο.

Άλλωστε, οι μικροί ύπνοι είναι γνωστό ότι βοηθούν τους εργαζόμενους να αποκτήσουν την ενέργεια και τη συγκέντρωσή τους. Για αυτόν το λόγο, πολλές ιαπωνικές εταιρείες δεν τους απαγορεύουν.

Για να κάνουν, δε, πιο εύκολο τον ύπνο κυριολεκτικά παντού, μια εταιρεία έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση κάθετων καμπινών με την ονομασία «Giraffenap», σε καφετέριες σε όλη την Ιαπωνία!

Κάθε καμπίνα έχει ξυπνητήρι που το ρυθμίζει ο χρήστης, όπως και σημεία υποστήριξης για διάφορα σημεία του σώματος (κεφάλι, γλουτοί, γάμπες, πέλματα) ώστε να παραμείνει το σώμα σε όρθια στάση. Οι καμπίνες έχουν και ρύθμιση ύψους ώστε να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ο καθένας ενώ κοιμάται τέλεια!

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα