Το Twitter “γλεντάει” τον Βασίλη Κικίλια

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 14η μέρα. Επί δύο σχεδόν εβδομάδες η φωτιά κατακαίει στο διάβα της τα πάντα, συντελώντας μία τεράστια καταστροφή.

Και για να καταλάβετε το μέγεθος της μέχρι τώρα καταστροφής, η φωτιά έχει κατακάψει έκταση μεγαλύτερη από όση καταλαμβάνει η πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, μέχρι πριν δύο ημέρες, είχε κάψει τουλάχιστον 808,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τη στιγμή που η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει 778,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα! Για να αναφέρουμε και την πρόσφατη ανακοίνωση πως η φωτά στην Αλεξανδρούπολη είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση , εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Την ίδια στιγμή, το επικοινωνιακό σόου, όπως το χαρακτήρισαν πολλοί, του Βασίλη Κικίλια την περασμένη εβδομάδα, δεν έχει ξεχαστεί. Γιατί 8 ημέρες μετά, η φωτιά στον Έβρο παραμένει ανεξέλεγκτη, απειλεί να κάψει και το υπόλοιπο δάσος της Δαδιάς, ενώ περιμένουμε μια πειστική απάντηση γιατί η φωτιά τόσες μέρες μετά όχι δεν έχει σβήσει, αλλά δεν μπορεί να ελεγχθεί. Αλλά και να δούμε ποιος στο τέλος θα λογοδοτήσει για τις φωτιές. Και αν θα βρουν αυτούς τους “αλητήριους” που είχε πει ο υπουργός για να λογοδοτήσουν.

«Κάποιοι αλητήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα. Δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη», είχε πει ο Βασίλης Κικίλιας. Και το Twitter “έστησε” γλέντι με αφορμή το ύφος του Κικίλια.

Δείτε κάποια tweets

Διαβάστε επίσης

Share: