Τζίμι Μπάφετ: Πέθανε ο γνωστός τραγουδιστής και στιχουργός

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο τραγουδιστής και στιχουργός Τζίμι Μπάφετ. Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Χ – πρώην Twitter, ο Αμερικανός καλλιτέχνης πέθανε ειρηνικά τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου.

«Ο Τζίμι πέθανε ειρηνικά το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου, έχοντας στο πλάι του την οικογένειά του, φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι μέχρι την τελευταία του ανάσα και θα λείψει πάρα πολύ σε πολλούς», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Τζίμι Μπάφετ γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1946 στην Πασκαγούλα. Παρόλο που ασχολήθηκε με τη γραφή, την υποκριτική, ήταν περισσότερο γνωστός για τη μουσική του, απεικονίζοντας έναν τρόπο ζωής που θύμιζε «απόδραση από το νησί».

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το έκτο άλμπουμ του που περιέχει το τραγούδι «Margaritaville» και το τραγούδι «From St. Somwhere».

Εκτός από την καριέρα του στη μουσική, ο Τζίμι Μπάφετ δραστηριοποιούνταν στις επιχειρήσεις, δημιουργώντας δύο αλυσίδες εστιατορίων τα Margaritaville Cafe και Cheeseburger in Paradise που πήραν το όνομά τους από μεγάλες του επιτυχίες, ενώ ήταν και ιδιοκτήτης πολυτελή resorts, καζίνο, οίκων ευγηρίας και ενός ραδιοφωνικού σταθμού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη φετινή λίστα δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes, η περιουσία του Μπάφετ υπολογιζόταν ακριβώς στο 1 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Share: