αυτοπεποίθηση

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση (βίντεο)

Η ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και ανέλυσε τους λόγους που ορισμένες φορές έχουμε χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Όπως αναφέρει η ίδια η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση είναι δύο βασικά συστατικά για την ισορροπημένη ζωή ενός ατόμου.

Τα άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση έχουν έντονο το αίσθημα ανασφάλειας, παρουσιάζουν προβλήματα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, νιώθουν υπερβολική αγωνία για το τι σκέφτονται οι άλλοι και εστιάζουν στα αρνητικά στοιχεία τους εαυτού τους.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας

Στην περίπτωση που βρεθείτε αντιμέτωποι με την κριτική κάποιου ατόμου, ρωτήστε τον εαυτό σας: «Πιστεύω και εγώ το ίδιο για εμένα;», «Είναι σημαντικό το άτομο αυτό για εμένα;» Επίσης, γράψτε σε ένα χαρτί πέντε θετικά χαρακτηριστικά του εαυτού σας, βάλτε τα σε ένα εμφανές σημείο και διαβάστε τα δυνατά, όταν νιώσετε άσχημα.

Δώστε έμφαση στις σκέψεις σας και στις απόψεις σας και εμπιστευτείτε τις δυνατότητές σας. Διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας. Απομακρυνθείτε απ’ όσους δεν σας κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Εστιάστε στον προσωπικό σας χώρο.

Σχετικά Άρθρα

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα