Ελένη Ράντου: «Όταν αγαπάς κάποιον με άνοια, τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα»

Η Ελένη Ράντου έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μητέρα της, η οποία πάσχει από άνοια, έχοντας μάλιστα εξομολογηθεί πως πλέον την αναγνωρίζει περισσότερο μέσα από τον ρόλο της ως «Ελένη Βλαχάκη» στη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης».

Τώραμ η ηθοποιός και με αφορμή το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο του Αλτσχάιμερο, μέσα από τη σελίδα της στο Facebook έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για την άνοια.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου

Αναλυτικά, έγραψε:

«Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται “απώλεια Ambigua”. Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν.

Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια. Για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για αυτή τη σκληρή ασθένεια, θα ήθελα οι φίλοι μου να βάλουν αυτό στη σελίδα τους σήμερα.

Κρατήστε το δάχτυλο στη δημοσίευση για αντιγραφή και επικόλληση στο χρονολόγιό σας. Ευχαριστώ όλους όσους (είχαν) φίλους ή συγγενείς που ζουν με άνοια. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους πρόθυμους να το δημοσιεύσουν στο χρονολόγιό τους για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ».

Διαβάστε επίσης

Share: