Ο Νίκος Σταυρίδης στο κέντρο της Αθήνας το 1969 -Σε μια άμαξα μαζί με την Ελένη Ανουσάκη

Ο Νίκος Σταυρίδης, μοναδικός ηθοποιός με πηγαίο χιούμορ και αφάνταστη αυτοσχεδιαστική ικανότητα, ανήκει στην πρώτη φουρνιά των μεγάλων Ελλήνων κωμικών, που σηματοδότησαν την θρυλική εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, αφήνοντας παρακαταθήκη αθάνατες ταινίες και θρυλικές ατάκες.

Μια φωτογραφία του που βλέπουμε για πρώτη φορά εντοπίσαμε στο προφίλ του φωτογράφου Κλεισθένη Δασκάλου στο Instagram. Στη λεζάντα της αδημοσίευτης φωτογραφίας σημειώνεται: «Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει την Ελένη Ανουσάκη και τον Νίκο Σταυρίδη στους δρόμους της Αθήνας για την προώθηση της θεατρικής παράστασης «Η Αθήνα που έφυγε, η Αθήνα που ήρθε» για το θέατρο Βέμπο το 1969. Αδημοσίευτη φωτογραφία».

Ο Νίκος Σταυρίδης ήταν απλός και προσιτός και σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης. Μεγάλοι ηθοποιοί, όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο Σωτήρης Μουστάκας κ.α., τον θεωρούσαν σπουδαίο δάσκαλο τους. Πέθανε σε ηλικία 77 ετών στη γενέτειρά του τη Σάμο, στις 14 Δεκεμβρίου 1987 και κηδεύτηκε δυο μέρες αργότερα στην Κηφισιά. Ο θάνατός του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό, σφραγίζοντας το τέλος μιας εποχής στην ελληνική επιθεώρηση και στις κωμωδίες του ελληνικού μεταπολεμικού κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης

Share: