Σοκ και φρίκη για τον άτυχο 36χρονο που πέταξαν από το πλοίο “Blue Horizon” και βρήκε τραγικό θάνατο – Το βίντεο της οργής

Πανελλήνιο σοκ και φρίκη έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά. Το βίντεο που κυκλοφορεί και όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ έξω από το πλοίο, Blue Horizon την ώρα που αναχωρούσε για την Κρήτη, μας έχει αρρωστήσει όλους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον άτυχο 36χρονο, ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο που έφευγε με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στον ΑΝΤ1, ο 36χρονος επέστρεφε στο πλοίο.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι για το φρικαλέο αυτό περιστατικό. Έχει ευθύνη και ο καπετάνιος και η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το ναυτικό επάγγελμα», ανέφερε και αποκάλυψε στη συνέχεια, επικαλούμενος μαρτυρικές καταθέσεις πως, «ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο και προσπαθούσε να ξαναμπεί αφού είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της αναχώρησης».

Το, δε, πλοίο αργότερα, αφού αντικατέστησε το πλήρωμα εκτέλεσε το δρομολόγιο σαν να μην συνέβη το παραμικρό.

Τα σπαρακτικά λόγια του αδελφού του

Ο άτυχος άνδρας είναι ο Αντώνης Καρυώτης, από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ο οποίος ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τα αδέλφια του, ενώ πρόσφατα είχε χάσει τη μητέρα του. Η κοινωνική υπηρεσία ήταν στο πλευρό τους ενώ ο ίδιος ήταν ένα παιδί με νοητική υστέρηση.

Ένας αδύναμος, άκακος άνθρωπος που ζούσε διαφορετικά και δύσκολα, χωρίς ασφάλιση και έσοδα. Βοηθούσε επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, κουβαλούσε ψώνια και καθάριζε καταστήματα, ενώ ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος του πληρώματος.

Ο ένας αδελφός του, μιλώντας στο Creta24, είπε: «Τον αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλος ο Άγιος Νικόλαος κι αυτό δεν είναι υπερβολή. Ρωτήστε όποιον θέλετε για τον αδερφό μου».

«Ήταν ένα παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Δεν είχε σταθερή δουλειά, δεν είχε μάθει κάποια τέχνη, δεν είχε σπουδάσει, αλλά αγαπούσε τους πάντες και τους βοηθούσε», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με το ίδιο, ο αδερφός του είχε πάει ταξίδι για να δει φίλους του στην Αθήνα. «Ταξίδευε συχνά στην Αθήνα για να δει τους φίλους του. Αποκλείεται να μην είχε εισιτήριο. Πάντα πριν ξεκινήσει από την Κρήτη, είχε κόψει και το εισιτήριο της επιστροφής. Οι λιμενικοί μου είπαν ότι είχε λίγα ψιλά πάνω του, είχε αγοράσει εισιτήριο, πιστεύω».

Να σημειώσουμε πως την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group που συνελήφθησαν. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον ύπαρχο, έναν λοστρόμο καθώς και τον αξιωματικό του καταστρώματος. Και οι τέσσερις κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα