Γιώργος Λάνθιμος: Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας για το «Poor Things»

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ο μεγάλος θριαμβευτής στο 80ο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα για την ταινία του «Poor Things» με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν και τους Μαρκ Ράφαλο, Γουίλεμ Νταφόε.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης το βράδυ του Σαββάτου (9/9) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί του Φεστιβάλ, κερδίζοντας το μεγάλο βραβείο. Στις πρώτές του δηλώσεις αναφέρθηκε συγκινημένος στην κινηματογραφική του “μούσα”, την Έμα Στόουν.

«Θέλω να ευχαριστήσω το φεστιβάλ, το συνεργείο και όλους τους συνεργάτες. Πήρε κάποια χρόνια μέχρι η κινηματογραφική βιομηχανία να είναι έτοιμη για μία τέτοια ταινία» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος παραλαμβάνοντας το βραβείο και ευχαρίστησε το συγγραφέα του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε η ταινία Άλισντερ Γκρέι και τον σεναριογράφο Τόνι ΜακΝαμάρα, ο οποίος απουσίαζε από την τελετή λόγω της εν εξελίξει απεργίας των Αμερικανών σεναριογράφων στους οποίους ο Έλληνας σκηνοθέτης εξέφρασε τη συμπαράσταση του.

Ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε τη σύντροφο του, Αριάν Λαμπέντ που «είναι πάντα εδώ για μένα. Και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω αυτό το απίστευτο πλάσμα, το χαρακτήρα της ταινίας- τη Μπέλα Μπάξτερ και βέβαια την Εμα Στόουν που είναι και αυτή ένα απίστευτο πλάσμα».

Η υπόθεση της ταινίας

Η Bella Baxter (Stone) είναι μία νεαρή γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Υπό την προστασία του Baxter, η Bella ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Bella το σκάει με τον Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.

Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Bella αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray
Έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2024 στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Δείτε το τρέιλερ

Διαβάστε επίσης

Share: