Search
Close this search box.
Μέριλιν Μονρόε

Μέριλιν Μονρόε: Ο ανώνυμος νέος ιδιοκτήτης του τελευταίου σπιτιού της, θέλει… να το κατεδαφίσει

Το τελευταίο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε σώθηκε από την κατεδάφιση -προς το παρόν τουλάχιστον.
Οι μυστηριώδεις ιδιοκτήτες του σπιτιού της ήθελαν να καταστρέψουν την ιστορική κατοικία όπου πέθανε η ξανθιά σταρ, αλλά οι γείτονές της αντέδρασαν.

Μέτριο για τα σημερινά πρότυπα, το σπίτι των 2.900 τετραγωνικών ποδιών στο Brentwood που αγόρασε η εμβληματική σταρ Μέριλιν Μονρόε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 είναι αξιοσημείωτο για διάφορους λόγους: Είναι το μόνο ακίνητο που είχε η ηθοποιός. Είναι το μέρος όπου βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικού χαπιού σε ηλικία μόλις 36 ετών. Και είναι ένα κτίριο που ένας ανώνυμος ιδιοκτήτης σχεδόν κατέστρεψε μέχρι που το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Άντζελες παρενέβη για να το σταματήσει.

Η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του 12305 Fifth Helena Drive ήθελε να κατεδαφίση το σπίτι διαδόθηκε γρήγορα αυτή την εβδομάδα αφού η New York Post ανέφερε ότι βρισκόταν στα «αρχικά στάδια της διαδικασίας κατεδάφισης». Η ισπανική αποικιακή χασιέντα τεσσάρων υπνοδωματίων και τριών λουτρών, την οποία η Μονρόε αγόρασε για 75.000 δολάρια με τον τρίτο σύζυγό της, με τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, είχε αξιολογηθεί ως ορόσημο το 2013, αλλά αυτή η διαδικασία σταμάτησε, παρά το γεγονός ότι— όπως το είπε ο παραγωγός ταινιών και γείτονας Rodney Liber στους LA Timesείναι «ένας από τους πιο διάσημους οίκους στον κόσμο».

Αυτό το διάσημο σπίτι πουλήθηκε το 2017 σε μια LLC που ονομάζεται Glory of the Snow για 7,25 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιούλιο, πουλήθηκε στο παρόμοιο όνομα Glory of the Snow Trust για 8,35 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει η LAT. Ωστόσο, οι πραγματικοί άνθρωποι πίσω από τα ονόματα της εταιρείας δεν είναι ξεκάθαρα.

Τη LLC διαχειριζόταν ο διευθυντής hedge fund της Emerald Lake, Dan Lukas, και η σύζυγός του Anne Jarmain. Το καταπίστευμα ονομάζει ένα άτομο ω”Andrew Sahure” ως διαχειριστή του, αλλά αυτό είναι ένα όνομα χωρίς κανένα αποτέλεσμα της Google ή των δημόσιων αρχείων πέρα από αυτό το θέμα.

Δεν είναι σαφές εάν κάποιος μένει στο σπίτι αυτή τη στιγμή ή γιατί οι ιδιοκτήτες του θέλουν να το καταστρέψουν, αλλά καθώς διαδόθηκαν τα νέα για το σχέδιο, γείτονες και συντηρητές ξεκίνησαν δράση. Ένας εκπρόσωπος της δημοτικής συμβούλου του LA Traci Park λέει ότι το γραφείο τους έλαβε «εκατοντάδες κλήσεις» που της ζητούσαν να παρέμβει, αναφέρει το Reuters. Και παρενέβη, εισάγοντας μια πρόταση του συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή ζητώντας από την Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης (CHC) να εξετάσει το ενδεχόμενο συμπερίληψης του σπιτιού στον κατάλογο των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων του LA. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα, δίνοντας στη CHC 75 ημέρες για να αξιολογήσει και να εγκρίνει το σπίτι ως ορόσημο.

Σε απάντηση, το Board of Building and Safety Commissioners του LA διέκοψε οποιαδήποτε πιθανή εργασία στο εργοτάξιο, λέγοντας σε επιστολή προς τους ιδιοκτήτες ότι η προκαταρκτική έγκριση για κατεδάφιση “εκδόθηκε κατά λάθος”.

«Σύμφωνα με το Διάταγμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά, αυτή η ενέργεια ενεργοποιεί αμέσως μια προσωρινή παραμονή σε όλες τις οικοδομικές άδειες, ενώ το θέμα εξετάζεται από την Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρει η KTLA όπως διαβάζεται στην επιστολή. «Επίσης, το ακίνητο, ανεξάρτητα από το εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει άδεια, δεν κατεδαφίζεται, τροποποιείται ουσιωδώς ή αφαιρείται».

«Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε αυτό το σπίτι από την κατεδάφιση», είπε η Park στο ABC 7. «Το συντριπτικό συναίσθημα εδώ είναι ξεκάθαρο. Αυτό το σπίτι πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Άντζελες».

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα