Μαρόκο: Το μωρό που γεννήθηκε λίγο πριν τον φονικό σεισμό και το φυγάδευσαν από το νοσοκομείο

Ο φονικός σεισμός των 7 Ρίχτερ στο Μαρόκο έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς, και χιλιάδες τραυματίες. Κα από τις δραματικές ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχει και μία που μοιάζει με ηλιαχτίδα ελπίδας και είναι η ίδια η ζωή.

Είναι το μωρό που γεννήθηκε λίγο πριν ο Εγκέλαδος χτυπήσει το Μαρόκο. Η Χαντίτζα γέννησε το μωρό της λίγα λεπτά πριν γίνει ο ισχυρός σεισμός όμως αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον από το νοσοκομείο, καθώς είχε δομική αστάθεια και ήταν επικίνδυνο να καταρρεύσει.

Μητέρα και η κόρη, ακριβώς τρεις ώρες μετά τον τοκετό, αναγκάστηκαν να φύγουν και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όμως από εκείνο το σημείο ξεκίνησε ο Γολγοθάς τους.

«Μας είπαν ότι έπρεπε να πάμε λόγω του φόβου των μετασεισμών», είπε η Χαντίτζα στο BBC. Μαζί με τον σύζυγό της, πήραν το μωρό από το νοσοκομείο, προσπάθησαν να βρουν ένα ταξί για να πάνε σπίτι τους, αλλά στη διαδρομή ενημερώθηκαν πως οι δρόμοι είχαν κλείσει λόγω κατολισθήσεων.

Δεν είχαν τρόπο να φτάσουν στο σπίτι τους που βρίσκεται στο Ταντάρτ, περίπου 65 χιλιόμετρα από το Μαρακές, και κατέφυγαν έτσι σε μία σκηνή, σε πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο Ασνί από τους πληγέντες.

«Δεν έχω λάβει καμία βοήθεια από τις αρχές» κατήγγειλε η μητέρα, κρατώντας το παιδί της αγκαλιά. «Ζητήσαμε από τον κόσμο κουβέρτες για να έχουμε κάτι να σκεπαστούμε. Έχουμε μόνο τον θεό», ανέφερε.

Από το Σάββατο, έχουν καταφέρει να προμηθευτούν τα πολύ βασικά για το μωρό. Φίλοι τους ενημέρωσαν πως το σπίτι τους έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν έχουν ιδέα εάν είναι ακόμα κατοικήσιμο.

Διαβάστε επίσης

Share: