Γιάννης Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καλεσμένος στο podcast «48 minutes» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά μίλησε τόσο ανοιχτά και με ειλικρίνεια αλλά και τη Νιγηριανή καταγωγή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ” στο τέλος της ημέρας ότι είναι Νιγηριανός”.

Συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές του podcast συνέκριναν την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με αυτή του Χακίμ Ολάζουον, με τον μπασκετμπολίστα να δηλώνει πως όπως εκείνος, έτσι και ο ίδιος είναι προσηλωμένος μόνο στο μπάσκετ και την οικογένειά του.

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Οι γονείς μου ήταν Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε μια τέτοια κουλτούρα. Ο τρόπος που λειτουργώ, όμως, είναι λίγο ελληνικός, λίγο ευρωπαϊκός, επειδή γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο, οι φίλοι μου είναι Έλληνες. Είμαι λίγο και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και γεννήθηκε στη Νιγηρία – νομίζω γεννήθηκε στη Νιγηρία – δεν εκπροσώπησε ποτέ την ομάδα της Νιγηρίας» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Και πρόσθεσε: «Έτσι είμαι κι εγώ. Γεννήθηκα στην Ελλάδα, εκπροσωπώ την ελληνική ομάδα, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αγαπώ και γνωρίζω την κουλτούρα της. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου για πρώτη φορά, συνάντησα τους θείους μου και τους παππούδες μου και όλα, οπότε όλοι ξέρουν στο τέλος της ημέρας ότι είναι Νιγηριανός, είμαι Αφρικανός».

Διαβάστε επίσης

Share: