Εύα Καϊλή: Επέτρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο μετά το Qatargate (βίντεο)

Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στα έδρανα του Κοινοβουλίου για πρώτη φορά, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς με κορυφαίους αξιωματούχους του Κατάρ. Αλλά όχι με την ιδιότητας της Αντιπροέδρου, καθώς καθαιρέθηκε από τη θέση λόγω του σκανδάλου.

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής βρέθηκε στο Στρασβούργου την Τετάρτη (13/09) προκειμένου να παρακολουθήσει την ομιλία της εξόριστης Σβιατλάνα Τσικχανούσκαγια. Η Καϊλή είχε υποβάλλει στις βελγικές Αρχές αίτημα για συμμετοχή στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, το οποίο και έγινε δεκτό περασμένο Ιούνιο.

Η Εύα Καϊλή είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2022 για το σκάνδαλο Qatargate, ενώ αποφυλακίσθηκε και επέστρεψε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, στις 14 Μαΐου 2023 με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Η δίκη για την υπόθεση του Qatargate παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει.

Η συνάντηση με Ελληνίδα δημοσιογράφο

Η Εύα Καϊλή είχε και μία συνάντηση στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου με τη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη η οποία έκανε ανάρτηση στα social media.

«Κουβέντιασα αρκετή ώρα σήμερα με την Εύα Καιλή στο καφέ του Ευρωκοινοβουλίου. Και η αλήθεια είναι ως δημοσιογράφος και γνωρίζοντάς την από τα χρόνια που συνεργαστήκαμε στο mega, ήθελα πολλά να τη ρωτήσω, για τους 4 μήνες της κράτησής της , για την υπόθεση που απασχόλησε με πρωτοσέλιδα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και για το παιδί της», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της η δημοσιογράφος.

Διαβάστε επίσης

Share: