Τα τρία φυτά που βοηθούν στην καταπολέμηση της τερηδόνας

Η τερηδόνα ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Από την μικρή ηλικία των 6 ετών τα παιδιά έχουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 3 χαλασμένα δόντια και υπεύθυνη είναι η κακή διατροφή και μη τήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής. Υπάρχουν τρία φυτά που βοηθούν με φυσικό τρόπο την καταπολέμηση της τερηδόνας.

Στέβια

Η Στέβια είναι ένα φυτό με γλυκιά γεύση, χωρίς ζάχαρη. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φυτό και να το έχετε στο μπαλκόνι σας. Κόψτε λίγα φύλλα πλύνετε τα καλά και μασήστε τα. Μπορείτε να τα αποξηράνετε και να το χρησιμοποιήσετε και ως υποκατάστατο ζάχαρης

Πράσινο τσάι

Το τσάι περιέχει μια σειρά από πολύπλοκες ουσίες, η συνδυασμένη δράση των οποίων έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη της  τερηδόνας. Έχει μεγάλη περιεκτικότητά σε φθόριο που προστατεύει τα δόντια. Το πράσινο τσάι μπορεί να περιέχει περισσότερο φθόριο από το μαύρο τσάι. Θα πρέπει να πίνετε τρία έως πέντε φλιτζάνια τσάι την ημέρα. Για να γλυκάνετε το τσάι σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε στέβια.

Δάφνη

Η δάφνης περιέχει 1,8-κινεόλη, μια χημική ουσία με ισχυρές βακτηριοκτόνες ιδιότητες που χρησιμοποιείται στη σύνθεση ορισμένων οδοντόκρεμων. Το τοπικό σας φαρμακείο μπορεί να μην μπορεί να σας προμηθεύσει με αυτό το είδος προϊόντος, αλλά μπορείτε να το βρείτε εύκολα σε ένα κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Photo cover:pixabay.com/Giuliamar/smile

Διαβάστε επίσης:

Share: