Τρία έργα του Έγκον Σίλε κατασχέθηκαν από μεγάλα μουσεία των ΗΠΑ

Τρία έργα του Αυστριακού ζωγράφου Έγκον Σίλε, τα οποία διεκδικούσαν οι κληρονόμοι του πρώην ιδιοκτήτη τους, ενός Εβραίου συλλέκτη και καλλιτέχνη που εκτελέστηκε από τους Ναζί, κατασχέθηκαν από την αμερικανική δικαιοσύνη σε μεγάλα μουσεία των ΗΠΑ, όπως ανέφερε χθες μια δικαστική πηγή, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της εφημερίδας New York Times.

Στις εντολές κατάσχεσης, που φέρουν ημερομηνία της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι «υπάρχουν εύλογες αιτίες για να θεωρούμε» ότι αυτά τα σχέδια του εξπρεσιονιστή ζωγράφου «είναι κλεμμένα» και «κατέχονται παρανόμως».

Ο «Ρώσος αιχμάλωτος πολέμου» (1916), μια ακουαρέλα με μολύβι σε χαρτί, αξίας 1,25 εκατ. δολαρίων, κατασχέθηκε από το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο. Το «Πορτρέτο άνδρα» (1917), ένα σκίτσο με μολύβι σε χαρτί, αξίας 1 εκατ. δολαρίων, κατασχέθηκε από το Μουσείο Τέχνης Κάρνεγκι του Πίτσμπουργκ ενώ το «Κορίτσι με μαύρα μαλλιά» (1911), ακουαρέλα και μολύβι σε χαρτί, αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων, βρέθηκε στο Αναμνηστικό Μουσείο Τέχνης Άλεν του Πανεπιστημίου Όμπερλιν, στο Οχάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Share: