Η πολιτικός που το τερμάτισε με το photoshop – Έγινε μία άλλη

Το να χρησιμοποιεί κανείς photoshop σε επίσημες φωτογραφίσεις, χρόνια τώρα είναι κάτι συνηθισμένο. Και πολλά πρόσωπα, ακόμη και πολίτικά, το χρησιμοποιούν κατά κόρον στις αφίσες για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Τι γίνεται, όμως, όταν το παρακάνουν με το photoshop; Το αποτέλεσμα είναι ενίοτε αστείο, ενίοτε κι εξοργιστικό, ακόμη και αν είναι εντυπωσιακό. Όπως έγινε με μία Γαλλίδα πολιτικό, η οποία το τερμάτισε με το “πείραγμα” της εικόνα της και στα social media την κατηγορούν ακόμη και για “παραπλάνηση του κοινού”!

Ο λόγος για την Juliette de Causans, της οποίας η αφίσα της για το Europe Écologie Égalité, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στην επίσημη αφίσα βλέπουμε μια νεαρή και λαμπερή νεαρή γυναίκα με αστραφτερό χαμόγελο και ζυγωματικά, χρονών με λαμπερό και λευκό χαμόγελο. Όταν όμως κυκλοφόρησε η αυθεντική φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε πριν την επεξεργασία, η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα, η νεαρή πολιτικός δεν έχει αυτό το αστραφτερό χαμόγελο σαν να έχει βγει από διαφήμιση, δεν έχει ζυγωματικά και με λίγα λόγια δεν έχει καμία σχέση η μία εικόνα με την άλλη. Στα social media έγινε χαμός, ακόμα και από πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά και από τους ψηφοφόρους της.

@Twitter
@Twitter
@Twitter

Η de Causans παραδέχτηκε ότι το έκανε με την αιτιολογία πως οι επεξεργασμένες εικόνες θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του σκοπού της. Την ίδια ώρα, υποστήριξε επίσης ότι είναι δικαίωμά της να έχει μια «ωραία φωτογραφία».

Ποια είναι η Γαλλίδα πολιτικός

Ανήκει στο μικρό κεντρώο κόμμα Europe Écologie Égalité, το οποίο σχηματίστηκε από αποσχισθέντες υποστηρικτές του προέδρου Μακρόν. Η Juliette de Causans εργάστηκε για μερικά χρόνια ως δασκάλα πριν κάνει το ντεμπούτο της στην πολιτική το 2021.

Στις εκλογές του 2022, κέρδισε μόλις το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή στις Αρδέννες του Γκραντ Εστ.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα