Η τραγική ιστορία του πιο έξυπνου ανθρώπου στον κόσμο – Και δεν είναι ο Αϊνστάιν

Όπως σχεδόν όλοι γνωρίζουμε, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν υπήρξε ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχοντας δείκτη ευφυΐας, 160. Μάλιστα, μέχρι και σήμερα, όταν θέλουμε να πούμε σε κάποιον πως είναι πού έξυπνος, λέμε “ποιος είσαι, ο Αϊνστάιν;”.

Κι, όμως, στην πραγματικότητα άλλος ήταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, με το IQ του να φτάνει κάπου μεταξύ 250 και 300. Ο λόγος για τον μαθηματικό, William James Sidis, ο οποίος χωρίς καμία αμφιβολία, υπήρξε ο πιο έξυπνος άνθρωπος επάνω στη Γη.

Ο William James Sidis, εκτός από μαθηματικός, υπήρξε κι ένας χαρισματικός συγγραφέας. Ωστόσο, το όνομά του δεν είναι γνωστό στον πολύ κόσμο, παρά το γεγονός ότι πέτυχε πολλά σπουδαία πράγματα, ενώ είχε και μία τραγική ζωή.

Ας μάθουμε καλύτερα, ποιος ήταν ο William James Sidis, ο οποίος γεννήθηκε στις 1 Απριλίου του 1898, και η περίπτωσή του μοιάζει με… πρωταπριλιάτικο ψέμα!

Στα 8 του μιλούσε 8 γλώσσες

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1898 και οι δύο γονείς του ήταν ευφυείς. Ο πατέρας του ήταν ένας εξαιρετικός ψυχολόγος, που είχε αποφοιτήσει με τέσσερα διπλώματα από το Harvard. Ωστόσο ο δείκτης ευφυίας του γιου τους έμελλε να ξεπεράσει πολύ το συνηθισμένο.

William James Sidis ήταν μόλις 18 μηνών, όταν άρχισε να διαβάζει με ευκολία τους New York Times. Στην ηλικία των 8, μπορούσε να μιλάει λατινικά, ελληνικά, γαλλικά, ρωσικά, γερμανικά, εβραϊκά, τουρκικά και αρμενικά ενώ μέχρι το τέλος της ζωής του μπορούσε να μιλάει 40 γλώσσες!

Ήταν το πιο νεαρό άτομο που κατάφερε ποτέ να μπει στο Harvard

Ο πατέρας του προσπάθησε να γράψει τον William στο Harvard στην ηλικία των 9 ετών, αλλά ήταν πολύ μικρός για να γίνει δεκτός. Δύο χρόνια μετά όμως, το πανεπιστήμιο τον δέχτηκε με αποτέλεσμα ο ίδιος να γίνει δεκτός εκεί το 1909.

Μόλις έναν χρόνο μετά, ήταν τόσο καλός στα μαθηματικά που ξεκίνησε τις διαλέξεις μαζί με τους καθηγητές του, αποκτώντας τον τίτλο του “χαρισματικού” παιδιού.

Είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση

Για λίγο διάστημα, δίδασκε μαθηματικά στο Ινστιτούτο Rice στο Τέξας, αλλά κάποια στιγμή στα 21 του συνελήφθη στη Βοστόνη ενώ συμμετείχε στη διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση, για επεισόδια και για επίθεση σε αστυνομικό. Ωστόσο, καμία από τις κατηγορίες δεν ήταν αληθινή.

Πέθανε απένταρος

Ο William πέρασε τη ζωή του μόνος και απένταρος. Έκανε πολλές δουλειές μακριά από την οικογένειά του για να τα βγάλει πέρα – είχε δουλέψει και ως λογιστής, αλλά παραιτήθηκε όταν οι συνάδελφοί του κατάλαβαν ποιος είναι. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του εργαζόταν ως κλητήρας. Πέθανε στην ηλικία μόλις των 46 ετών το 1944, από εγκεφαλική αιμορραγία. Παρά την ευφυΐα του, δεν κατάφερε ποτέ να βρει την ευτυχία και πέθανε μόνος, φτωχός και ξεχασμένος από όλους.

Διαβάστε επίσης

Share: