5 διάσημα μέρη στον κόσμο που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Μοναδικές φυσικές τοποθεσίες και αξιοθέατα, κάποια από τα πιο διάσημα μέρη στον κόσμο, πασίγνωστα από άκρη σε άκρη της γης κινδυνεύουν να «χαθούν» για πάντα από τον παγκόσμιο χάρτη!

Ο κόσμος μας φιλοξενεί απίστευτες φυσικές τεχνητές τοποθεσίες, μέρη που το μεγαλείο και η ομορφιά τους ξεπερνούν τη φαντασία. Ωστόσο, λόγω της κλιματικής αλλαγής που γίνεται όλο και εντονότερη στον πλανήτη και της ανθρώπινης υπερπαρεμβολής στη φύση, ορισμένες από αυτές κινδυνεύουν να εξαφανιστούν τα επόμενα 100 χρόνια – ή ακόμα και νωρίτερα!

Από τις Άλπεις της Ευρώπης μέχρι τις φημισμένες Πυραμίδες της Αιγύπτου, αυτά είναι 5 από τα διάσημα απειλούμενα “θαύματα” του κόσμου.

‘Αλπεις, Ευρώπη

Άσχημα τα νέα για τους πεζοπόρους και τους οπαδούς των χειμερινών σπορ: Η αλλαγή του κλίματος έχει ισχυρό αντίκτυπο στις Άλπεις, μιας και βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από άλλες οροσειρές. Κάθε χρόνο, η ευρωπαϊκή οροσειρά χάνει περίπου το 3% των πάγων της, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι το 2050 ίσως αυτό το πανέμορφο λευκό τοπίο θα έχει εξαφανιστεί.

Νησί Τουβαλού, Ειρηνικός ωκεανός

Βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Χαβάη. Το Τουβαλού είναι ένα μικρό πολυνησιακό έθνος που αποτελείται από εννέα νησιά, τα οποία κινδυνεύουν να βυθιστούν. Συνολικά η χερσαία έκταση του Τουβαλού είναι μόλις 25 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το υψηλότερο σημείο του βρίσκεται πέντε μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και γνωστά κτίρια στον κόσμο, ωστόσο ορισμένοι εμπειρογνώμονες ανησυχούν ότι το μεγαλοπρεπές αξιοθέατο θα μπορούσε να καταρρεύσει εξαιτίας της διάβρωσης και της ρύπανσης.

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία

Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο μειώθηκε κατά περισσότερο από το ήμισυ του μεγέθους του λόγω των αυξανόμενων θερμοκρασιών τα τελευταία 30 χρόνια. Ακόμη, η λεύκανση των κοραλλιών, η οποία προκαλείται από την όξινη ρύπανση αποτελεί εξίσου σημαντικό πρόβλημα που οδηγεί τους επιστήμονες στην πρόβλεψη ότι οι ύφαλοι μπορεί να εξαφανιστούν ακόμα και σε 10 χρόνια από τώρα!

Πυραμίδες, Αίγυπτος

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου και η Μεγάλη Σφίγγα έχουν εμφανίσει σημαντικές φθορές από τη ρύπανση. Μάλιστα, υπάρχουν ανησυχίες ότι η ρύπανση μπορεί τελικά να οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευσή τους…

Φωτο: pexels.com

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα