Ζευγάρι Γερμανών κέρασε ένα ολόκληρο χωριό στη Ρόδο, επειδή έσωσαν το σπίτι τους από τις φωτιές

Αν κάτι αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε την Ελλάδα από άκρη σε άκρη το καλοκαίρι, είναι η αλληλεγγύη. Είναι οι άνθρωποι που έγιναν μια γροθιά και με αυτοθυσία σε πολλές περιπτώσεις, προσπάθησαν να σώσουν ο, τι και όσα μπορούσαν στις φωτιές.

Αυτό το είδαμε και στη Ρόδο τον περασμένο Ιούλιο, που η φωτιά έκαιγε για πολλές μέρες, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της. Στο νησί διαμένει τα τελευταία 14 χρόνια, ένα ζευγάρι Γερμανών, οι οποίοι θέλησαν να ευχαριστήσουν όλους τους κατοίκους του χωριού Λαέρμα, που από κοινού έδωσαν μάχη με τη φωτιά για να σώσουν το σπίτι τους. Έτσι, με δικά τους έξοδα έστησαν ένα γλέντι, όπου κέρασαν όλο το χωριό.

Σε ανάρτησή του, ο αρχιμανδρίτης Nεκτάριος Πόκκιας, Ηγούμενος της Ι. Μονής Θάρρι Ρόδου αναφέρει συγκεκριμένα: «Μία συγκινητική και όμορφη πρωτοβουλία δύο υπέροχων ανθρώπων από την Γερμανία του Χανς και της Μαρίας που ζουν στα Λάερμα μόνιμα τα τελευταία 14 χρόνια. Κάλεσαν με δικά τους έξοδα όλους τους Λαερμενούς για να διασκεδάσουν ευχαριστώντας τους που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς τον περασμένο Ιούλιο γύρω από το σπίτι τους. Μπράβο τους. Υπάρχει ακόμη φιλότιμο και ανθρωπιά».

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα