Ένας χρόνος χωρίς την Μάρθα Καραγιάννη -To αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ με σκηνές από ταινίες της

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, μιας σπουδαίας ηθοποιού του παλιού, καλού, ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μάρθα Καραγιάννη αν είχε γεννηθεί σε μια άλλη χώρα, με αναπτυγμένη κινηματογραφία που απευθυνόταν και στο διεθνές στερέωμα, ίσως να είχε μπει δίπλα σε πολλές διάσημες σταρ, sex symbol τής εποχής της, καθώς κατάφερνε με μία μοναδική ικανότητα να συνδυάζει το ταπεραμέντο, το πικάντικο και τον χορό, με την κωμωδία, το ζητούμενο πολλές φορές για μια παραγωγή, που θέλει να προσφέρει αυθεντική ψυχαγωγία – φυγή από την καθημερινότητα.

Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Φίνος Φιλμ όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι, 16 ετών, με τον πρώτο της ρόλο στην ταινία «Η Άγνωστος» (1956) δίπλα στη μεγάλη Κυβέλη. Έμεινε πλάι στον Φίνο για δεκαέξι ακόμα χρόνια και γύρισε μαζί του 19 ταινίες, σημαδεύοντας με την αφοπλιστική της παρουσία τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Έβαλε ρυθμό και σκέρτσο στην κωμωδία, εκτίναξε την λάμψη των μιούζικαλ και επιβεβαιώθηκε υποκριτικά μέσα από δύσκολους δραματικούς ρόλους. Ήταν δραστήρια, δυναμική και καπάτσα, γυρίζοντας την πλάτη στο σταριλίκι και τις επιφανειακές σχέσεις. Αυθεντική, πληθωρική και ασύλληπτα γοητευτική, κατάφερε να έχει μόνο θαυμαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας αλλά και της ζωής της. Μοιάζει ακατόρθωτο, αλλά αυτή ήταν η Μάρθα Καραγιάννη.

Δείτε το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ για την αξέχαστη ηθοποιό με σκηνές από τις ταινίες «Η Ωραία του Κουρέα», «Κορίτσια για Φίλημα», «Κάτι να Καίει», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο», «Ραντεβού στον Αέρα», «Μαριχουάνα Στοπ» και «Οι Κληρονόμοι».

«Ένας χρόνος μακριά από την Μάρθα μας. Μια ζωή γεμάτη λάμψη, μπρίο και γοητεία όπως η ίδια.
Μας λείπει»
σημειώθηκε στο επίσημο προφίλ της Φίνος Φιλμ στο Instagram.

Διαβάστε επίσης

Share: