8 αποφθέγματα του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Διαβάστε 8 αποφθέγματα του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

  1. Ο Θεός είναι εκκεντρικός, όχι όμως κακόβουλος. (Εννοώντας ότι κι αν τα φυσικά φαινόμενα φαίνεται να έχουν μία πολύπλοκη μαθηματική διατύπωση δεν αποτελούν παρά ένα σύστημα νόμων που το ανθρώπινο πνεύμα μπορεί ν’ ανακαλύψει.)

2. Να μην προσπαθείς να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.

3. Όταν δεν έχω κάποιο ειδικό πρόβλημα να σκεφθώ, μου αρέσει να αποδεικνύω ξανά μαθηματικά και φυσικά θεωρήματα που τα ξέρω από παλιά. Δεν υπάρχει κανένας στόχος σ’ αυτό. Απλώς είναι μια ευκαιρία να προσφέρω στον εαυτό μου την απόλαυση του να σκέφτομαι. (Για τις κενές ώρες)

4. Οι ηθικές αρετές των εξεχουσών προσωπικοτήτων έχουν ίσως μεγαλύτερη σημασία για μια γενεά και για τον ρου της ιστορίας, απ’ ό,τι έχουν τα καθαρά πνευματικά επιτεύγματα.

5. Λυπούμαι που δεν μπορώ ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας, αφού θέλω πάρα πολύ να παραμείνω στο σκοτάδι του να μην έχω ψυχαναλυθεί. (Σ’ έναν ψυχοθεραπευτή που ήθελε να τον ψυχαναλύσει.)

6. Η θρησκευτική εμπειρία του κόσμου είναι η αιτία των πιο επίμονων και ευγενών επιστημονικών ερευνών.

7. Είτε είμαστε άνθρωποι, είτε φυτά, είτε αστρική σκόνη, όλοι μαζί χορεύουμε στη μελωδία ενός αόρατου ερμηνευτή.

8. Δεν με νοιάζει που είσαι κορίτσι, αλλά το κύριο πράγμα είναι να μην ενοχλείσαι εσύ. Δεν υπάρχει λόγος. (Σε νεανίσκο που ζητούσε συγγνώμη επειδή ήταν θηλυπρεπής.)

Photo cover:pixabay.com/Björn B.

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα