Τα Φιλαράκια: Άγνωστες ιστορίες για τη θρυλική σειρά

Ήταν 22 Σεπτεμβρίου του 1994, όταν στον τηλεοπτικό αέρα του NBC, βγήκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, «Φιλαράκια». Μια παρέα έξι ατόμων στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’90, έμελλε να δώσει μια νέα διάσταση στην έννοια της φιλίας και να κάνει “μόδα” τις παρέες. Η σειρά σύντομα απέκτησε φανατικό κοινό και εξελίχθηκε σε φαινόμενο, γράφοντας τη δική της τηλεοπτική ιστορία.

Και μπορεί τα Φιλαράκια να έριξαν αυλαία το 2004, όμως, σχεδόν 20 χρόνια μετά και ακόμη τα βλέπεις με την ίδια θέρμη κι ενθουσιασμό – έχουμε χάσει το μέτρημα με τις επαναλήψεις – όπως την πρώτη φορά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 29 χρόνων από την προβολή του πρώτου επεισόδίου, ας μάθουμε κάποιες άγνωστες πληροφορίες για τα “Φιλαράκια”.

Το αρχικό σενάριο προέβλεπε μόνο 4 πρωταγωνιστές

Το αρχικό πλάνο της σειράς προέβλεπε την ύπαρξη τεσσάρων βασικών ρόλων. Για την ακρίβεια, η αρχική σκέψη ήταν η Φοίβη και ο Τσάντλερ να εμφανίζονται στο σόου σαν βοηθητικοί ρόλοι, πλαισιώνοντας το κυρίως καστ. Ωστόσο, με την εξέλιξη της πλοκής, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν ότι η σειρά θα εστιάσει στη ζωή και των 6 φίλων.

Η Μόνικα και ο Τζόι ήταν το αρχικό βασικό ζευγάρι

Μπορεί η Μόνικα και ο Τσάντλερ να κατέληξαν μαζί, όμως, η σχέση τους δεν προβλεπόταν στο αρχιικό σενάριο. Μάλιστα, αρχικά ήθελαν η Μόνικα να είναι ζευγάρι με τον Τζόι, και μάλιστα οι δύο τους θα αποτελούσαν το κεντρικό ζευγάρι του σόου. Η χημεία, ωστόσο, της Κόρτνεϊ Κοξ με τον Μάθιου Πέρι και η θετική ανταπόκριση του κοινού απέναντι στο συγκεκριμένο love story, έπεισε τους δημιουργούς να αλλάξουν τα αρχικά τους σχέδια.

Παραλίγο να μην ήταν στη σειρά η Τζένιφερ Άνιστον

Η Τζένιφερ Άνιστον είχε ήδη συμφωνήσει με άλλη σειρά ενώ στα Φιλαράκια έψαχναν την ηθοποιό που θα υποδυόταν τη Ρέιτσελ, χωρίς όμως, να βρίσκουν εκείνη που θα τους έκανε το κλικ. Τελικά, η άλλη σειρά για την οποία είχε κάνει οντισιόν η Άνιστον ακυρώθηκε, και έτσι ο ρόλος έγινε δικός της. Ήταν η τελευταία από τους 6 βασικούς πρωταγωνιστές που έκλεισαν στα Φιλαράκια.

Το γλυπτό της Τζένιφερ Άνιστον

Το γλυπτό στο σπίτι του Τζόι και του Τσάντλερ που αναπαριστά έναν μεγάλο άσπρο σκύλο ανήκε στην πραγματικότητα στην Τζένιφερ Άνιστον. Της τον είχε κάνει δώρο ένας φίλος της για καλή τύχη, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα.

Ο μπαμπάς της Άνιστον

Ο Τζόι στη σειρά είναι ηθοποιός και υποτίθεται ότι συμμετείχε στη σαπουνόπερα Days of Our Lives, όπου .υποδυόταν τον Ντόκτορ Ντρέικ Ραμόρε. Στην πραγματικότητα, στη γνωστή σαπουνόπερα πρωταγωνιστούσε ο Τζον Άνιστον, πατέρας της Τζένιφερ, ο οποίος έπαιζε τον Βίκτωρα Κυριάκη.

Η αποβολή της Κοξ

Το επεισόδιο όπου η Ρέιτσελ ανακοινώνει στη Μόνικα ότι είναι έγκυος, γυρίστηκε αμέσως μετά την αποβολή που είχε στην κανονική της ζωή η Κόρτνεϊ Κοξ. Οι στιγμές το πλατό ήταν δύσκολες για όλους.

Το γκεστ του Μπρους Γουίλις

Ο Μπρους Γουίλις ήταν ένας από τους πολλούς σταρ που έκαναν ένα πέρασμα στη θρυλική σειρά. Ωστόσο, έπαιξε χωρίς αμοιβή στα Φιλαράκια κι αυτό επειδή έχασε ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον Μάθιου Πέρι.

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα