5 συμβουλές για να χάσετε εύκολα τα κιλά του καλοκαιριού

Ακολουθούν 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν για να χάσετε τα κιλά του καλοκαιριού.

1. Αποφύγετε το άγχος και κοιμηθείτε αρκετά

Αυτό συχνά παραβλέπεται όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συνέβαλε στην αύξηση βάρους. Ωστόσο, το άγχος και ο ύπνος είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες για την υγεία μας.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να διαταράξει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, δηλαδή τη γκρελίνη και τη λεπτίνη. Το άγχος, από την άλλη πλευρά, αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης μας . Μια ορμόνη που, όταν εκκρίνεται υπερβολικά, προάγει την αύξηση του σωματικού βάρους αφού μετά από μια κορύφωση του στρες, επιδιώκει να ανασυνθέσει τα αποθέματα λίπους σας πυροδοτώντας την πείνα.

2. Τρώτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

Βρίσκεται κυρίως σε αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Και είναι τρομερά για την προώθηση του κορεσμού. Στην πραγματικότητα, οι φυτικές ίνες σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

3. Τρώτε και μασάτε αργά

Δεν το σκεφτόμαστε πάντα, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες για να προσέχετε τη διατροφή σας είναι να επιβραδύνετε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Αυτό όχι μόνο σας επιτρέπει να απολαύσετε τη γεύση του φαγητού, αλλά επίσης δίνει στον εγκέφαλό σας χρόνο να συνειδητοποιήσει ότι δεν πεινάει πια.

4. Αυξήστε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Φημισμένες για τις επιδράσεις τους στην όρεξη, οι πρωτεΐνες είναι οι σύμμαχοί σας αν θέλετε να απαλλαγείτε από μερικά κιλά. Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αν και κάθε μεταβολισμός είναι διαφορετικός και οι ανάγκες μας διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αυτές είναι πιθανό να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων αυξάνοντας την ενεργειακή δαπάνη. Η αποτελεσματικότητά τους θα οφείλεται στην επίδρασή τους σε ορισμένες ορμόνες που σχετίζονται με την πείνα και τον κορεσμό.

5. Κρύψτε τις ανθυγιεινές τροφές

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να έχετε κοντά σας τα πακέτα με πατατάκια, σοκολάτες, μπισκότα και άλλα γλυκά είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αυξήσετε τη λαχτάρα σας και να σας δελεάσετε. Μακροπρόθεσμα, αυτό οδηγεί αναμφίβολα σε αύξηση βάρους. Σκεφτείτε να αποθηκεύσετε ανθυγιεινά τρόφιμα στα ντουλάπια σας, ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να τραβήξουν το μάτι σας όταν πεινάτε. Αντίθετα, τοποθετήστε υγιεινά τρόφιμα στο τραπέζι ή στο μπροστινό μέρος του ψυγείου σας για να βεβαιωθείτε ότι τα επιλέγετε πρώτα αν θέλετε να έχετε ένα σνακ.

Photo cover:pixabay.com/kalhh/bathroom

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα