Κατερίνα Γιατζόγλου: Τα «αρμονικά» χέρια της Γιολάντα Πεπέ

Αποφοίτησε με άριστα την Ιατρική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Η Γιολάντα Πεπέ, εκτός από όμορφη γυναίκα, είναι και εξαιρετική πλαστικός χειρουργός. 

Δουλεύει με υψηλά στάνταρ και εξελιγμένες τεχνολογίες. Το ιατρείο της θυμίζει Madison Avenue, και η ομάδα της, θυμίζει χωρίς υπερβολή, σκηνή από Χολιγουντιανή ταινία

Γιολαντα Πέπε γραφείο

“Μερικοί άνθρωποι αποθαρρύνονται ολοκληρωτικά ακούγοντας τη λέξη «πλαστική» διότι θεωρούν ότι είναι συνώνυμη της λέξης “ψεύτικη” ή “επιφανειακή”.

Η πλαστική χειρουργική είναι μία ειδικότητα της ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την απόδοση της ‘’αρμονίας’’ και της ‘’ομορφιάς’’ στις γραμμές του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου. Η αισθητική ιατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με όλες τις τεκμηριωμένα ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους βελτίωσης της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων με φυσικά ή τεχνητά μέσα. Η σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να λέμε χαριτολογώντας πως δεν υπάρχουν πια άσχημες γυναίκες.

Από την άλλη η επανορθωτική χειρουργική έχει ως στόχο να διορθώσει οποιοδήποτε φυσικό χαρακτηριστικό το οποίο είναι παραμορφωμένο λόγω ασθένειας ή τραύματος. Επιπλέον προσπαθεί να διορθώσει ή να βελτιώσει κάποια ανεπάρκεια ή ανωμαλία στον ανθρώπινο οργανισμό. Μέχρι πρόσφατα, η πλαστική χειρουργική ήταν σε μεγάλο βαθμό μια εκκεντρική πολυτέλεια. Μετέφερε ένα στίγμα, σε βαθμό που οι άνθρωποι συχνά κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αποκρύψουν τη χειρουργική αυτο-βελτίωση του προσώπου ή του σώματός τους. Σήμερα, ωστόσο, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο και για πολλούς έχει γίνει τρόπος ζωής. “

Γιολάντα Πεπέ

Συνέντευξη στην Κατερίνα Γιατζόγλου.

Διαβάστε επίσης:

Share: