Τρεις συμβουλές για να γυρίσεις σελίδα μετά τον χωρισμό

Αν συχνά προκαλείται θλίψη όταν αναφέρεται το τέλος μιας ρομαντικής σχέσης, είναι επειδή αυτές οι δύο διαδικασίες είναι παρόμοιες σε πολλά σημεία. Πράγματι, η απώλεια του άλλου μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα που είναι δύσκολο να ελεγχθούν, ειδικά όταν η αποχώρηση του αγαπημένου προσώπου είναι απροσδόκητη ή όταν ο χωρισμός ακολουθεί μια πράξη απιστίας.

Παρά τα πάντα, το τέλος μιας ιστορίας αγάπης δεν είναι καταδίκη να ζεις σε αέναη θλίψη. Γνωρίζοντας πώς να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, είναι πολύ πιθανό να ανακτήσετε την ευημερία και την ηρεμία σας. Εδώ είναι 3 βήματα που θα σας βοηθήσουν να γυρίσετε σελίδα.

1. Μην αφήνετε τον πόνο να μπει

Αν η νοσταλγία είναι αναπόφευκτη, το ίδιο είναι και ο ρεαλισμός. Όταν είμαστε μακριά από το αγαπημένο μας πρόσωπο, μπορεί να μας συμβεί να εξιδανικεύσουμε αυτό το άτομο, να σβήσουμε τα λάθη του όσο περνάει ο καιρός, σε σημείο να ξεχάσουμε τι οδήγησε στον χωρισμό. Η έλλειψη του άλλου γίνεται τόσο αφόρητη που σχεδόν κολλάμε με τον πόνο που συνδέεται με την αποχώρησή του.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίγνωση είναι απαραίτητη και γιατί η λύπη δεν πρέπει να δοξάζεται και να γίνεται αποδεκτή ως αδιάκοπο συναίσθημα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να φιλοδοξούμε για καλύτερα, να ζούμε για τον εαυτό μας και να μετατρέπουμε τα συναισθήματα σε αναμνήσεις, αφήνοντας στην άκρη, για κάποιο χρονικό διάστημα, τη μουσική που ακούσαμε μαζί, τα σημαντικά μέρη της συνάντησης, ξαναδιαβάζοντας μηνύματα ή φωτογραφίες που βρίσκονται γύρω μας. στο σπίτι ή στο τηλέφωνο.

2. Φρόντισε τον εαυτό σου

Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανοικοδόμηση. Μην φοβάστε τη μοναξιά ή προσπαθήστε πάση θυσία να βρείτε έναν αντικαταστάτη. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν φτάσετε σε αυτό το στάδιο είναι να κάνετε την ευημερία σας προτεραιότητα. Μόνο όταν συντονιστείτε με τον εαυτό σας, θα μπορέσετε να ανοιχτείτε στους άλλους.

3. Συνειδητοποιήστε ότι όλα έχουν ένα τέλος

Αυτό το στάδιο είναι εγγενώς συνδεδεμένο με το χρόνο, καθώς, μακροπρόθεσμα, είναι βασικός παράγοντας για την επούλωση των πληγών σας. Μην ντρέπεστε να δεχτείτε τη θλίψη σας όσο αυτή επιμένει γιατί δεν υπάρχει καθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Ένα μήνα ή ένα χρόνο, κάθε άτομο προοδεύει με τον δικό του ρυθμό για να ξεπεράσει αυτή τη σχεσιακή θλίψη.

Εάν αισθάνεστε ότι αυτό το βήμα αποδεικνύεται πιο δύσκολο ή ότι ο χωρισμός σας περιλαμβάνει βαθιές συγκρούσεις που δεν μπορείτε να επιλύσετε, μπορεί να εξεταστεί η θεραπευτική υποστήριξη που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε.

Photo cover:pixabay.com/Olichel/woman

Διαβάστε επίσης:

Share: