Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα υποδυθεί τον Αννίβα και ήδη ξεκίνησαν οι αντιδράσεις

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη των ταινιών «Training Day» και «Equalizer», Αντουάν Φουκουά, για να υποδυθεί τον αρχαίο Καρχηδόνιο στρατηγό Αννίβα σε μια ταινία του Netflix.

Όμως, η επιλογή του ηθοποιού για τον ρόλο, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, επειδή ο Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι μαύρος. Όπως υποστηρίζουν χρήστες στο διαδίκτυο, πρόκειται για ιστορική ανακρίβεια και δεν μπορεί ο καταξιωμένος ηθοποιός να υποδυθεί τον Καρχηδόνιο στρατηλάτη.

Παρόμοιες αντιδράσεις είχαν προκληθεί πριν λίγους μήνες και με τη μαύρη Κλεοπάτρα, πάλι στο Netflix με τον κόσμο, αλλά και τους Αιγύπτιους να αντιδρούν, κάνοντας τότε λόγο για διαστρέβλωση της ιστορίας.

Το σενάριο της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Ντένζελ Ουάσινγκτον θα υπογράψει ο Τζον Λόγκαν. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία «βασίζεται στον αληθινό πολεμιστή Αννίβα, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς διοικητές στην ιστορία. Η ταινία καλύπτει τις κρίσιμες μάχες στις οποίες ηγήθηκε εναντίον της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Καρχηδονιακού Πολέμου».

Ο Αννίβας εισέβαλε στην Ιταλία ιππεύοντας έναν βορειοαφρικανικό πολεμικό ελέφαντα. Υπό την ηγεσία του, οι Καρχηδόνιοι κέρδισαν σημαντικές νίκες εναντίον των Ρωμαίων, επιτρέποντας στον Αννίβα να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ιταλίας για 15 χρόνια. Τελικά, ο Αννίβας ηττήθηκε από τους Ρωμαίους στη μάχη της Ζάμα μετά την αντιεπιδρομή τους στη Βόρεια Αφρική.

Διαβάστε επίσης

Share: