Πολ Νιούμαν: Η βιογραφία ενός σχεδόν τέλειου άντρα

Οι αναμνήσεις του Πολ Νιούμαν είναι το αποτέλεσμα συνεντεύξεων με τον καλό του φίλο του, τον σεναριογράφο Στιούαρτ Στερν.

Η ιστορία μέσα στην ιστορία. Ο Πολ Νιούμαν αρχίζει να εκμυστηρεύεται πολλά, σε ηλικία 61 ετών, στον φίλο του Στιούαρτ Στερν, με σκοπό μια αυτοβιογραφία. Οι συνεντεύξεις ξεκίνησαν το 1986 και ηχογραφήθηκαν. Όμως ο Πολ Νιούμαν αποφάσισε να σταματήσει οποιοδήποτε βιογραφικό έργο το 1991, μετά από πέντε χρόνια. Πέθανε από καρκίνο το 2008 σε ηλικία 83 ετών. Ο φίλος του είχε μεταγράψει τις συζητήσεις τους και είχε συναντήσει διάφορους μάρτυρες.

Το «The Extraordinary Life of an Ordinary Man» είναι το αντίθετο μιας βουτιάς στην καριέρα ενός ιερού τέρατος του κινηματογράφου του Χόλιγουντ. Ο ηθοποιός του «The Scammer» (1961) και του «Verdict» (1982) δείχνει πολύ εύθραυστος. Μιλάει για τον αλκοολισμό του, τις γονικές του αποτυχίες, την άσχημη σχέση με τη μητέρα του, τις απιστίες του… Ο Πολ Νιούμαν πιστεύει ότι παίρνει ό,τι έχει λόγω της ομορφιάς του και όχι του ταλέντου του. Η εντύπωση του απατεώνα, αντιμέτωπος με ένα κοινό που μπερδεύει τους ρόλους του με τη ζωή του, διατρέχει τα απομνημονεύματά του.

Τα ακατέργαστα, ειλικρινή, χωρίς ωραιοποιήσεις απομνημονεύματα ενός αμερικανικού ειδώλου. Το 2008, ο Νιούμαν ανέθεσε στον καλύτερο φίλο του να πάρει συνέντευξη από τους ανθρώπους που είχαν διαμορφώσει τη ζωή του, προκειμένου να δημιουργήσει μια προφορική ιστορία της. Αφού άκουσε και διάβασε τι είχαν να πουν, ο Νιούμαν υπαγόρευσε τη δική του εκδοχή. Τώρα, αυτό το χαμένο από καιρό βιβλίο θα δημοσιευθεί. Γεμάτο υπέροχες ιστορίες και αναμνήσεις από την οικογένειά του, τους φίλους του και προσωπικότητες όπως ο Elia Kazan, ο Tom Cruise, ο George Roy Hill και ο Martin Ritt, αυτό το βιβλίο θα εκπλήξει και θα συγκλονίσει τους αναγνώστες καθώς αποκαλύπτει τις άγνωστες μέχρι πρότινος πλευρές του Newman. Σε αυτά τα απίστευτα απομνημονεύματα, ο Νιούμαν περιγράφει λεπτομερώς τη συναρπαστική ιστορία του – από τα προβληματικά ξεκινήματα, που σημαδεύτηκαν από γεμάτες σχέσεις με τη μητέρα και τον πατέρα του, μέχρι τους εμβληματικούς κινηματογραφικούς ρόλους (καλούς και κακούς) που εδραίωσαν την ιδιότητά του ως σύμβολο του Χόλιγουντ και καρδιοκατακτητή και τις περίπλοκες σχέσεις που διαμορφώθηκαν στην πορεία…

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα