Ταξίδι σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της Βόρειας Ελλάδας

Η Βόρεια Ελλάδα κρύβει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες της καθώς εδώ συναντάμε πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, φύση και γραφικά δρομάκια γεμάτα όμορφα σπίτια και φυσικά φιλόξενους ανθρώπους! Ένας από αυτούς τους οικισμούς είναι ο γοητευτικός ορεινός Παλαιός Άγιος Αθανάσιος στην Πέλλα.

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, Πέλλα

Το «στολίδι» του Καϊμακτσαλάν, ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται μια ανάσα από το άριστα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που πολλοί λένε το χωριό «Αράχωβα» της Βόρειας Ελλάδας.

Καϊμακτσαλάν / unsplash


Ο παραδοσιακός οικισμός, που σχεδόν εγκαταλείφθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα, την τελευταία δεκαετία αναπαλαιώθηκε, ανέδειξε την αρχιτεκτονική του και την γραφική γοητεία του, γέμισε τα δρομάκια με ζεστά ταβερνάκια και μαγέρικα, και έγινε απόλυτος χειμερινός προορισμός για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο.

Στα επιπλέον συν, οι ενδιαφέροντες προορισμοί της γύρω περιοχής, όπως το χωριό της Παναγίτσας με τις υποδομές για εναλλακτικά σπορ και τα λουτρά Πόζαρ, στις παρυφές του βουνού.

Το φηµισµένο χωριό της Πέλλας, ένα µισάωρο από την Έδεσσα, θεωρείται για τη Θεσσαλονίκη ό,τι η Αράχωβα για την Αθήνα. Παρά τα όποια διθυραµβικά σχόλια μπορεί να έχετε διαβάσει για τον οικισµό, η αλήθεια είναι ότι αυτό που θα συναντήσετε θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας!

Δείτε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα