Όταν ο Κώστας Βουτσάς συνεργάστηκε με τη Σμαρούλα Γιούλη -Η σπάνια φωτό

Μία υπέροχη vintage φωτογραφία εντοπίσαμε στο Instagram με τον Κώστα Βουτσά και τη Σμαρούλα Γιούλη.

Οι δυo τους το 1967 είχαν συνεργαστεί στο θέατρο «Αλάμπρα» ανεβάζοντας μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου την κλασσική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης», με τίτλο αυτή τη φορά «Πες τα Τιμολέων».

Η Σμαρούλα Γιούλη ήταν μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική προσωπικότητα, που ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-θαύμα και κατάφερε να διακριθεί τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη και συνέχισε τις σπουδές της σε χορό και τραγούδι. Στον κινηματογράφο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις εννέα ετών, το 1943, στην δεύτερη ταινία της Φίνος Φιλμ «Η Φωνή της Καρδιάς», δίπλα στον σπουδαίο Αιμίλιο Βεάκη. Αργότερα, ακολούθησαν αρκετές ταινίες, που την έκαναν να ξεχωρίσει: «Έλα στον Θείο» (1950, Φίνος Φιλμ), «Εκείνες που δεν πρέπει να Αγαπούν» (1951, Φίνος Φιλμ), «Το Σωφεράκι» (1953, Φίνος Φιλμ), «Της Νύχτας τα Καμώματα» (1957, Τζαλ Φιλμ) και «Ο Θόδωρος και το Δίκαννο» (1962, Φίνος Φιλμ). Συνολικά έπαιξε σε 23 ταινίες με τελευταία την «Μόνο για Σένα» (1965, Κώστας Μπακ), και από τότε αφοσιώθηκε αποκλειστικά στις θεατρικές παραστάσεις της, αναδεικνύοντας το ταλέντο της τόσο στην υποκριτική, όσο στον χορό και στο τραγούδι.

Το 1958 η Σμαρούλα Γιούλη παντρεύτηκε τον θεατρικό παραγωγό Βαγγέλη Λειβαδά, απέκτησε δικό της θίασο και από τότε συναποφάσιζε μαζί του για τα έργα που θα ανέβαζαν. Πέθανε στις 7 Μαρτίου 2012, τρεις μόλις μήνες μετά τον αδόκητο χαμό του συντρόφου της ζωής της, Βαγγέλη Λειβαδά. 

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα