Search
Close this search box.
@Finos Film

Η ταινία που παραλίγο να παίξουν μαζί Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τζένη Καρέζη – Αλίκη Βουγιουκλάκη. Αλίκη Βουγιουκλάκη – Τζένη Καρέζη. Με όποια σειρά και αν τις προσφωνήσεις, δεν αλλάζει ότι οι δύο ηθοποιοί υπήρξαν οι μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Δύο σταρ που για χάρη τους η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο: σε «Βουγιουκλακικούς» και «Καρεζικούς». Και ήταν τόσο φανατισμένα τα δύο αυτά στρατόπεδα, που η «κόντρα» τους χαρακτηρίστηκε επιπέδου «Ολυμπιακοί» και «Παναθηναϊκοί».

Αν και στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ κόντρα, αφού οι δύο γυναίκες υπήρξαν καλές φίλες στη ζωή, αφήνοντας τον Τύπο της εποχής να επιμένει για κόντρα μεταξύ τους. Ωστόσο, η Αλίκη και η Τζένη δεν συνεργάστηκαν ποτέ, ούτε στον κινηματογράφο, ούτε και στο θέατρο. Υπήρξαν συμφοιτήτριες στη Σχολή του Εθνικού και από τότε οι δρόμοι τους επαγγελματικά χωρίστηκαν και δεν έσμιξαν ποτέ.

Αν και μία φορά βρέθηκαν πολύ κοντά στο να συνεργαστούν στον κινηματογράφο, αλλά μια ατάκα της Βουγιουκλάκη, ήταν αρκετή για να την «τινάξει» στον αέρα.

«Δεν είμαι πολύ νέα για να κάνω τη θεία;»

Αυτή η μία φορά, παραλίγο να συμβεί στο ξεκίνημα της καριέρας τους, αλλά μία ατάκα της Αλίκης, ήταν αρκετή για να «ναυαγήσει» η συνύπαρξή τους ως κινηματογραφικές αδελφές.

Το 1957 ο Αλέκος Σακελλάριος υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της κωμωδίας, η «Θεία από το Σικάγο». Μία ταινία που καυτηριάζει με έξυπνο τρόπο την κοινωνία της εποχής εκείνης, όπου αντιμάχονταν η αυστηρότητα και η προσκόλληση στην παράδοση, με τον εκμοντερνισμό και τα νέα ήθη που έρχονταν με φόρα από το εξωτερικό και δη από την Αμερική.

Και τα δύο αυτά ρεύματα στην ταινία τα εκπροσωπούσαν ο αυστηρός στρατηγός Χαρίλαος (Ορέστης Μακρής) και η μοντέρνα πλούσια θεία χήρα από το Σικάγο (Γεωργία Βασιλειάδου). Η θεότρελη θεία έρχεται από την Αμερική, εγκαθίσταται στο σπίτι του στρατηγού αδελφού της και βάζει αμέτι μου χαμέτι να παντρέψει τις τέσσερις κόρες του. Παράλληλα, φέρνει στο σπίτι του έναν αέρα ανανέωσης, που πηγαίνει κόντρα στις αυστηρές αρχές του αδελφού της.

Ο Αλέκος Σακελλάριος με τον Φίνο ψάχνουν τους ηθοποιούς που θα συμπληρώσουν το καστ. Στο πρόσωπο της Γεωργίας Βασιλειάδου βρίσκουν εκείνη που θα ενσαρκώσει τη θεία Καλλιόπη. Άλλωστε, η ηθοποιός είχε ήδη ξεκινήσει την καριέρα της στον κινηματογράφο (σε μεγάλη ηλικία) έχοντας δύο μεγάλες επιτυχίες, την «Ωραία των Αθηνών» και την «Καφετζού».

Για τις κόρες του Ορέστη Μακρή βρίσκουν και τις δύο νεαρές Τζένη Καρέζη και Γκέλυ Μαυροπούλου, ενώ προτείνουν και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σύμφωνα με τις φήμες της εποχής, η τελευταία περνάει από τα γραφεία της Finos Film με έναν αέρα πρωταγωνίστριας και όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες απέρριψε την πρόταση, επειδή δεν θα ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας.

«Δε νομίζετε ότι είμαι αρκετά νέα για να κάνω τη θεία;» φέρεται να ήταν η ατάκα που είπε στον Φίνο, κάνοντάς τον έξαλλο. Η συνεργασία αυτή δεν έγινε ποτέ κι έτσι χάθηκε η μοναδική ευκαιρία Τζένη Καρέζη και Αλίκη Βουγιουκλάκη να συνυπάρξουν στην ίδια ταινία.

Οι δύο σταρ είχαν πάντα την επιθυμία να συνεργαστούν κάποια στιγμή είτε στον κινηματογράφο, είτε στο θέατρο. Και αυτό το είχε αποκαλύψει ο Κώστας Καζάκος σε παλαιότερη συνέντευξη. Μάλιστα, οι δύο φίλες είχαν φτάσει πολύ κοντά να συνεργαστούν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο θέατρο, στην παράσταση «Μαρία Στιούαρτ», όμως, η Τζένη αρρώστησε και το 1992 έφυγε από τη ζωή.

Η αγαπημένη ηθοποιός γεννήθηκε σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου του 1932, ως Ευγενία Καρπούζη για να κάνει αργότερα μια λαμπρή καριέρα ως Τζένη Καρέζη!

Διαβάστε επίσης

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα