Search
Close this search box.

Τα 6 χαρακτηριστικά μιας ακαταμάχητης γυναίκας με αυτοπεποίθηση

.

Σίγουρα ξέρεις μια τέτοια γυναίκα. Είναι αυτή που ότι και να κάνει, όπου κι αν βρίσκεται, δεν αφήνει τίποτα και κανέναν ασυγκίνητο. Είναι σχεδόν μαγνητική. Τραβάει την προσοχή των ανδρών χωρίς να το προσπαθεί καν και δεν περιμένει από κανέναν επιβεβαίωση.

Πως καταφέρνει και συμπεριφέρεται έτσι; Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο αβίαστα να ξεχωρίζει; Δεν είναι ούτε η εξωτερική της εμφάνιση, ούτε τα λεφτά, ούτε τα ρούχα που φοράει. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την αυτοπεποίθησή της.

Πρέπει να ξέρεις πως η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πιο βασικά και πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Παρακάτω λοιπόν θα διαβάσεις τα 6 χαρακτηριστικά που κάνουν μια γυναίκα ακαταμάχητη στα μάτια κάθε άντρα.

Και αν τα εφαρμόσεις, τότε μπορείς να γίνεις κι εσύ αυτή η γυναίκα.

Αναγνωρίζει τα λάθη της χωρίς να ντρέπεται

Αυτή η γυναίκα όχι μόνο δεν νιώθει άσχημα να ζητήσει συγνώμη όταν κάνει λάθος, αλλά είναι πρόθυμη να το αναγνωρίσει και να το αποδεχτεί. Επίσης, μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση ξέρεις πως να νιώθει καλά με τον εαυτό της και να τον επιβραβεύει, χωρίς να περιμένει την αναγνώριση από τους άλλους για να νιώσει καλά.

Δεν επιτρέπει στο φόβο να νικήσει

Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση ποτέ δεν παραλύει όταν αντιμετωπίζει μια αγχωτική κατάσταση. Τη στιγμή που θα καταλάβει ότι το μυαλό της αρχίζει να πλάθει αρνητικά σενάρια, αναλαμβάνει δράση και κάνει κάτι για να το αλλάξει. Δεν σκέφτεται όλα αυτά που μπορεί να πάνε λάθος. Απλά λέει ‘όχι’στον αρνητισμό της και περνάει στην αντεπίθεση, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Δεν φοβάται να ρισκάρει για να εξελιχθεί

Μια τέτοια γυναίκα έχει συνηθίζει να ζει τη ζωή της, παίρνοντας καθημερινά μικρά, υγιή ρίσκα,που την βοηθούν να εμπλουτίσει τις εμπειρίες της, να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό της και να κυνηγήσει αυτό που την κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Αν συνηθίσεις να ρισκάρεις, τότε κάθε φορά, θα γίνεται όλο και πιο εύκολο να παίρνεις την απόφαση και να τολμάς.

Ζει για το σήμερα, το τώρα και τη στιγμή

Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση,ακόμα κι αν νιώθει άγχος στην αρχή, δεν θα το αφήσει να την επηρεάσει. Αντίθετα, θα ζήσει την συγκεκριμένη στιγμή και θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Βλέπεις οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση,έχουν την τάση να ζουν στη φαντασία τους, ανησυχώντας για αρνητικά γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή τους παλιά ή για φόβους που έχουν για το μέλλον.

Ξέρει ότι δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πάντα περιμένουμε να είμαστε τέλειοι σε όλα και όλες οι καταστάσεις της ζωής μας να είναι ιδανικές; Αυτό που πρέπει να καταλάβεις, είναι πως αυτή η τελειομανία, καταλήγει να μπαίνει εμπόδιο στον ίδιο μας τον εαυτό.

Πόσες φορές δεν τόλμησες κάτι, απλά από το φόβο ότι μπορεί να αποτύχεις; Φράσεις που μπορεί να έχεις μέσα στο κεφάλι σου, όπως «Δεν το έκανα καλά», «Δεν είμαι καλή σε αυτό ή «Ποτέ δεν θα μπορέσω να γίνω αυτό».

Για μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, οι παραπάνω φράσεις δεν υπάρχουν στο μυαλό της. Μόλις ξεκινήσουν, θα στρέψει την προσοχή της αλλού και θα ασχοληθεί με κάτι που θα απαιτήσει την αποκλειστική της προσοχή.

Γνωρίζει την αξίας της

Η γυναίκα με αυτοπεποίθηση δεν νιώθει την ανάγκη να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το πόσο υπέροχη, έξυπνη, όμορφη ή επιτυχημένη είναι. Αφήνει τους άλλους να το διαπιστώσουν από μόνοι τους.

Αντίθετα όμως, μια γυναίκα που ζει με ανασφάλειες, προσπαθεί με κάθε τρόπο, να εντυπωσιάσει τον άντρα που έχει απέναντί της, μιλώντας για τον εαυτό της και τα δυνατά της σημεία διαρκώς.

Αν θέλεις να ανακαλύψεις όλα τα όμορφα πράγματα που έχεις μέσα σου και την πραγματική σου αξία, τότε σου προτείνω να διαβάσεις σήμερα κιόλας το βιβλίο που γράψαμε μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου, Γεώργιο Τζώρτζη «Το Ταξίδι Προς Την Αυτοπεποίθηση»

Ήρθε η στιγμή να γίνεις η γυναίκα που πραγματικά είσαι.

 Ασταμάτητη. Ακαταμάχητη Άφοβη, Νίκος Ανδρέου,  Συγγραφέας 

Photo cover:pixabay.com/Sarah Richter 

Διαβάστε επίσης:

Share:

The New You

Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα Social Media:

Αφήστε μας ένα μήνυμα